Vandaag geopend van 09:30 tot 20:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Haal de lente in huis met bloesemtakken!

Haal de lente in huis met bloesemtakken!

Ze zijn nu al verkrijgbaar: de eerste lentefrisse bloesemtakken, zoals kersenbloesem en Forsythia (het Chinese klokje). Slechts een enkele tak in een mooie, hoge vaas heeft al een groots fleurig effect. Maak een keuze uit ons ruime assortiment, van Prunus (sierkers) tot Magnolia. Er zijn ook niet-van-echt te onderscheiden kunstexemplaren, die jarenlang meegaan. In februari/maart kunt u ook takken van vroegbloeiende struiken in uw tuin naar binnen halen en in bloei trekken.

Het voorjaar in een vaas
Forsythia, Japanse sierkers (Prunus subhirtella), Magnolia, sieramandel (Prunus triloba), en sneeuwbal (Viburnum burkwoodii) zijn schitterend in een vaas en zorgen voor een lekker vroeg lentegevoel. Heeft u een van deze struiken of bomen in uw tuin? Knip dan enkele takken af waarvan de bloesemknoppen al goed zichtbaar zijn. Om ze eerder in bloei te krijgen zet u de takken eerst een dag of twee in een emmer water in de koudste kamer van het huis. Zet ze daarna in een hoge vaas met lauwwarm water en speciale voeding voor heesters en geef de vaas een mooie, lichte plek in de woonkamer. Heeft u een bosje takken gekocht? Snijd de takken dan eerst schuin af met een scherpe, schone snoeischaar.

Tips

  • Forsythia-takken kunnen op vaas wortels ontwikkelen. Dan kunt u ze weer in uw eigen tuin planten of aan iemand cadeau geven.
  • Haal voor nog meer lentegevoel ook bollen op pot in huis, zoals narcissen, tulpen, hyacinten en blauwe druifjes. Als ze uitgebloeid zijn kunt u ze in de tuin planten.

Verder lezen

Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...