Barbecues

Smakelijk genieten in tuin, op terras of onderweg!

Een zomermiddag is perfect om de barbecue aan te steken. Genieten terwijl je een biefstuk omdraait en heerlijk in het zonnetje staat. Of je nou gebruik maakt van houtskool, gas of elektriciteit, een barbecue maakt buiten eten nog leuker!

Hoe groot je gezelschap ook is, in welke omgeving je ook wilt barbecueën, voor iedereen is een geschikte bbq te vinden. Bekijk hier ons online bbq aanbod of kom naar ons Tuinmeubel- & BBQshow om het hele assortiment te bekijken.

Verschillende barbecues en hun voordelen

Barbecueën is altijd een feestje! De gezelligheid van grillen op vuur, leuk gezelschap en lekker eten in de buitenlucht, maakt de ervaring compleet! In Nederland zijn wij groot fan van houtskool barbecues, maar zijn broertjes op gas en elektriciteit maken een opmars! Ook aan die barbecues zitten veel voordelen ten opzichte van houtskool, dus bedenk goed welke aspecten jij het meest belangrijk vindt tijdens een gezellige barbecue sessie!

Verschillende soorten barbecues

Er zijn natuurlijk verschillende soorten barbecues beschikbaar, zodat er altijd één is die geschikt is voor jouw situatie. Zie hier de voordelen van de verschillende barbecues op een rij. 

Voordelen houtskool barbecue

Een houtskool barbecue is het meest populair in Nederland. Er zitten dan ook bepaalde voordelen aan een houtskool barbecue:

  • Een houtskool barbecue heeft een authentieke vibe en geeft een soort ‘oer gevoel’. De beleving van de geur van de kolen en het wachten tot het vlees op de grill kan draagt hieraan bij. 

  • De temperatuur kan oplopen tot wel 400 graden, wat je met een andere soort barbecue niet gaat halen.

  • De barbecue met deksel kun je het hele jaar door gebruiken.

  • Er zijn veel verschillende bereidingen mogelijk. Niet alleen direct en indirect grillen, maar met accessoires als een bakplaat, wok pan, gevogelte stomer en poffertjespan kun je veel kanten op.

  • In verhouding tot een gas barbecue is een goede houtskool barbecue voordeliger.

  • Hij is snel in elkaar te zetten, dus kunt hem direct gebruiken.

Voordelen gas barbecue

Een gas barbecue geeft iets meer gemak ten opzichte van de houtskool variant. We hebben de voordelen voor je bij elkaar gezet.

  • Één druk op de knop en de barbecue begint met opwarmen. Er zijn geen houtskool of briketten nodig, geen aanmaakblokjes en wapperen of blazen om het vuur aan te krijgen is ook verleden tijd. Je kunt met 5-10 minuten van start!

  • De temperatuur is met gemak te regelen, waardoor dit een positieve invloed heeft op het vlees. Dit zal niet zo snel verbranden en de dierlijke vetten blijven hierdoor behouden. Het gezonde gedeelte van het vlees!

  • Het onderhoud is minder uitgebreid. Het opvangbakje met vet moet worden geleegd en schoongemaakt en na het poetsen van de grillplaat ben je klaar. Bij een houtskool barbecue ben je naast het rooster, ook de hele barbecue aan het schoonmaken, want er blijft natuurlijk as over.

Voordelen elektrische barbecue

Ten opzichte van de houtskool - en gas barbecue biedt een elektrische barbecue het meeste gemak. Hoezo dan? Dat vertellen wij je graag!

  • Binnen enkele minuten kun je aan tafel en je hebt geen gasfles of briketten nodig! Ideaal dus voor mensen met een grote honger!

  • Een elektrische barbecue blijft stabiel op temperatuur als hij eenmaal warm is. Door het kunnen aangeven van de temperatuur wordt het barbecueën een stuk gemakkelijker.

  • Overal is stroom beschikbaar, dus overal kun je de barbecue gebruiken. Een verlengsnoer is ook zo aangesloten dus de locatie is flexibel.

  • Na het afkoelen (wat snel gebeurt is), kun je direct door met het schoonmaken van de barbecue. Als je te lang wacht met poetsen heb je er vaak geen zin meer in, wat natuurlijk sneller het geval is bij een houtskool barbecue. 

  • Dit is de meest milieuvriendelijke manier én de goedkoopste manier van barbecueën. Er komen namelijk geen schadelijke stoffen vrij en er blijven geen gasflessen over na gebruik. 

Direct en indirect grillen

Direct grillen

Wat is direct grillen? Bij direct grillen worden de gerechten snel en op hoog vuur gegaard. Alles brandt hoog en het vlees wordt verdeeld, waardoor het snel gaar is boven open vuur.

Wanneer kies je voor direct grillen?

  • Als je een temperatuur nodigt hebt tussen 175 en 230 graden.

  • Als je snel eten op je bord wilt hebben.

  • Bij het dichtschroeien van grote stukken vlees.

  • Speciaal voor het bereiden van groentenspiezen, hamburgers en garnalen

  • Bij een gas barbecue met één brander

Indirect grillen

Hierbij wordt de barbecue een heteluchtoven. Dit is de perfecte techniek bij een langzame garing. Er komen zo warmtezones en het vlees gaart op een andere manier.

Wanneer kies je voor indirect grillen?

  • Als je een temperatuur nodig hebt tussen 120 en 175 graden.

  • Als je het vlees langer dan 30 minuten op de barbecue wilt hebben.

  • Bij het bereiden van grote stukken vlees, gevogelte of bijvoorbeeld een rollade.

  • Als je niet het risico wilt lopen op verbrand vlees.

  • Bij een gasbarbecue met minimaal twee branders.

Barbecue kopen

Als het goed is heb je nu de voordelen van de verschillende barbecues bij elkaar. Zo kun je goed bepalen welke soort voor jouw situatie het meest geschikt is. Twijfel je nog? Kom dan eens langs in het tuincentrum en vraag onze adviseurs om advies. Ze helpen je graag!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

1 - 36 van 96 producten