Tuinmeubelen

Genieten in tuin en op balkon!

Een tuinset vormt het centrum van je tuin! Het is niet alleen een eyecatcher, je zult ook veel tijd op deze tuinmeubels besteden. Heel belangrijk dus dat de set perfect bij jouw wensen past. Onze collega's staan voor je klaar om te zorgen dat je een wel overwogen keuze kunt maken.

Je hoeft geen grote tuin (of balkon) te hebben, we verkopen tuinsets in alle soorten en maten. Ook is het mogelijk om zelf te combineren met losse tuinmeubels. Bekijk hier het online aanbod of bezoek onze Tuinmeubel- & BBQshow om alle tuinsets te komen bekijken en uit te proberen.

Een kijkje in onze Tuinmeubel- en BBQ show

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuinmeubelen kopen

Tuinmeubelen kopen is één van de grotere uitgaven voor je tuin. Daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken. Op welke plek in de tuin wil je gaan zitten? Wil je bescherming van de zon door middel van een parasol of overkapping? Voor hoeveel personen moet er plek zijn? Wil je gaan eten aan de tuinset of is het alleen om aan te relaxen? Veel om te bepalen, maar wij helpen je graag met het opstellen van je wensenlijstje!

Tips bij het kopen van tuinmeubelen

Als je het volgende lijstje afwerkt

 1. Bepaal de beschikbare ruimte
  Naast de ‘rust stand’, als de tuinstoelen onder een tafel geschoven zijn, is het verstandig om ook te kijken naar de ‘actieve stand’. Als de stoelen naar achter geschoven zijn, neemt de tuinset natuurlijk meer ruimte in. Bij een loungeset heb je hier minder last van. De ruimte die deze inneemt is altijd hetzelfde.
   

 2. Materiaalkeuze
  Ook het materiaal van een belangrijk aspect. Je kunt bijvoorbeeld denken aan wicker, RVS, kunststof, hout of aluminium. Jouw locatie weegt ook mee in de materiaalkeuze. Als je namelijk nabij industrie of een spoor woont, dan kunnen de metaaldeeltjes die in de lucht zweven zich vastzetten op RVS tuinmeubelen. Dat is zonde! Als je vlakbij zee woont, dan is kunststof snel te licht met harde wind. Hout zou dan een slimme keuze zijn, omdat het een zwaarder materiaal is en de zeewind en het zand de tuinmeubelen mooi schoon schuurt.
   

 3. Wensen
  Heb je het liefste vaste stoelen, of de luxe van verstelbare stoelen? Hierin kun je natuurlijk ook even stiekem een dutje doen in het zonnetje. Hoeveel zitplekken heb je nodig voor de gezinssituatie? Is er gelijk ook een opbergbox voor de tuinkussens nodig of een parasol? Allemaal zaken voor op het wensenlijstje!
   

 4. Kwaliteit
  Soms kan de prijs van doorslaggevende keuze zijn, maar realiseer je dan wel altijd goed de kwaliteit. Hoe is de afwerking? En blijft het materiaal lang mooi? Een goedkope tuinset, waar je maar 2 jaar gebruik van kunt maken is in verhouding natuurlijk alsnog duur. Onze medewerkers kunnen je goed adviseren over de verschillende materialen en garanties. Zo kun je een keuze maken die perfect bij jouw situatie past.
   

 5. Proefzitten
  Het meest belangrijke van een tuinset is natuurlijk dat hij lekker en comfortabel zit. Als je lang bent, dan is bijvoorbeeld een diepere zit een stuk fijner, omdat je dan steun hebt van je bovenbenen tot aan je knieën. Als je kleiner bent, dan is een diepe zit weer niet zo ideaal, omdat je het risico hebt, dat je niet met je voeten bij de grond komt. Ga dus altijd eerst uitgebreid proefzitten!

Plaatsen tuinset

Wellicht heb je er nooit eerder over nagedacht, maar bij het plaatsen van je tuinset kun je deze het beste in de lengte van de woning neerzetten. Zo kijk je op de korte kant van de tafel. De redenen?

 • Je krijgt zo lengte in de tuin.

 • Vanaf de tafel kijkt iedereen de tuin in. Zo voorkom je dat iedereen het liefst aan dezelfde kant wil zitten.

 • De zichtlijn loopt zo door en wordt minder snel geblokkeerd door personen.

Tuinmeubelen inspiratie

In onze winkel hebben wij het complete assortiment voor u beschikbaar. Online kunt u alvast inspiratie opdoen. Onze adviseurs kunnen u prima helpen om een tuinset te vinden die goed aansluit bij uw wensen. Wij helpen u graag en u bent van harte welkom!