Bamboo Orchid: een bijzondere orchidee met een zee van bloemen!

Bij orchideeën denk je misschien aan de vensterbank van je oma. Erg mooie planten, maar misschien vind je ze een beetje te tuttig voor in je eigen huis. Gelukkig verandert de plantenwereld met de tijd mee en zijn er vaak -net als in de mode- nieuwe ontwikkelingen en trends gaande.

Wij zijn helemaal verliefd geworden op deze nieuwe orchidee: Bamboo Orchid!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bamboo Orchid

Heb je nog nooit van deze plant gehoord, dan komt daar nu verandering in! Niet alleen omdat je er nu over leest… je ziet de Bamboo Orchid gewoon steeds vaker verschijnen. En dat is heel logisch, want deze orchidee voelt zich overal en in iedere stijl thuis.

De officiële naam van deze orchidee luidt Dendrobium Nobile, maar de kweker had helemaal gelijk toen ze een leukere naam wilden. Omdat de stam van de plant sterk op bamboe lijkt, kreeg het de naam Bamboo Orchid. Een geschikte naam, zeker gezien de oorsprong van deze plant.

 

 

Exotische oorsprong

Van oorsprong komt de Bamboo Orchid uit Zuid-Oost Azië. Orchideeën groeien daar op de rotsen in bergdalen, maar ook in de groene bergbossen. Soms zelfs op grote hoogte tot wel 2000 meter.

Het bijzondere aan de Bamboo Orchid is dat hij bloeit van onder tot boven. In het wild kunnen sommige planten wel 200-300 bloemen tegelijk dragen die allemaal tegelijk opengaan. Dat geeft echt een explosie aan kleur en geur!

 

 

De Bamboo Orchid voelt zich overal en in iedere stijl thuis!

Kleurexplosie

Hou je van kleur (en niet van teveel poespas) dan is de Bamboo Orchid perfect voor jou! Deze orchidee is een elegante schoonheid om te zien. De warme kleuren komen geweldig tot hun recht en passen in elke stijl.

De Bamboo Orchid is verkrijgbaar in 5 kleuren: Pure White, Sweet Pink, Mystic Purple, Sparkly Champagne, Bloomin’ Orange.

 

 

Verzorgingstips

  • Geef de Bamboo Orchid een licht plekje in huis zonder dat de orchidee in het directe zonlicht komt te staan
  • Maak de grond niet te nat, maar laat het ook niet uitdrogen. Geef de plant in de zomer elke 5 dagen water. In de winter is eenmaal per 7 dagen genoeg.
  • Dompelen is de beste manier om orchidee water te geven. Dompel hiervoor de plant met pot en al een minuut of twee tot de rand in lauw water. Laat haar daarna goed uitlekken op het aanrecht of op een schotel. Giet het overtollige water op de schotel weg.
  • Wil je een gezonde orchidee in bloei, geef dan 1x per 2 weken speciale orchideeënvoeding ( in de winter mag je de hoeveelheid halveren)
  • Na de bloei vallen de uitgebloeide bloemen er vanzelf af. Eenmaal helemaal uitgebloeid zet je de Bamboo Orchid op een lichte koele plek weg. Geef de plant af en toe water zodat de grond niet verdroogd. Na een maand of 8-12 kan de orchidee weer nieuwe scheuten maken en weer gaan bloeien. Om de groei van de nieuwe scheuten te bevorderen kunnen de uitgebloeide scheuten worden afgeknipt op ongeveer 10 cm.
  • De Bamboo Orchid staat het liefst in een niet te grote pot; verpotten hoeft pas na een jaar of 2-3 als de pot echt te klein wordt. Schud hiervoor de grond weg tussen de wortels en doe de plant in een nieuwe grotere pot met verse orchideeëngrond.

 

 

Bamboo Orchid is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren (vanaf €11,50).

Bezoek onze winkel voor het huidige aanbod en persoonlijk advies over kamerplanten.