Vandaag geopend van 09:30 tot 20:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Zomerbloeiers in pot: instant kleur!

Zomerbloeiers in pot: instant kleur!

Fleur je balkon of terras in een handomdraai om met zomerbloeiers in pot. Daarin heb je nu ruime keuze in ons tuincentrum in Den Haag. Wacht met de aanschaf ervan als je binnenkort op vakantie gaat, maar als je voorlopig geniet van mooie dagen in eigen land kun je nu heel makkelijk een vrolijke bloemenzee creëren.


Ruime keuze

Je kunt het jezelf zo makkelijk maken als je wilt. Kies voor eenjarige bloeiers als Lobelia, Nemesia, Bacopa, Surfinia, Petunia of Portulaca, zomerbollen die je moet rooien en vorstvrij moet laten overwinteren, zoals dahlia’s en Afrikaanse lelies (Agapanthus), of echte kuipplanten als Abutilon en Oleander, die ook vorstvrij moeten overwinteren. Of voor de bekende (geur)geraniums (Pelargonium) en fuchsia’s, waarvan je stekken kunt nemen om er volgend jaar weer van te genieten. Keuze te over en verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog!

 

5 Verzorgingstips

  1. Watermanagement! De zomer is kwakkelend begonnen, maar doorgaans snakken planten in pot nu naar water. Controleer dus regelmatig of je zomerbloeiers niet uitdrogen. Gebruik in ieder geval altijd potten, bakken en kuipen met gaten in de bodem, zodat overtollig water weg kan lopen, maar zet er bij aanhoudende droogte schaaltjes onder om het regenwater (dat vaak van de bladeren en bloemen langs de pot glijdt) op te vangen.
  2. Om te voorkomen dat de potten, bakken en kuipen te zwaar worden kun je onderin een laag hydrokorrels, potscherven en/of piepschuim doen.
  3. Verwijder uitgebloeide bloemen van soorten als Pelargoniums en dahlia’s om een langere bloei te bevorderen.
  4. De meeste zomerbloeiers houden van een lichte, zonnige plek.
  5. Geef regelmatig speciale potplantenvoeding of mest voor zomerbollen en -knollen.

 

Kom voor een fleurige zomer dus nu kijken en kiezen in ons tuincentrum in Den Haag.

Verder lezen

Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...