Vandaag geopend van 09:30 tot 18:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Boost de border

Boost de border

De zomer loopt alweer aardig op z’n eind. Veel vaste planten zijn over hun hoogtepunt heen en raken uitgebloeid. Tijd om de border op te frissen! Dat is in vijf stappen gepiept.

1. Snoei uitgebloeide vaste planten een stukje terug. Verwijder bruin blad en andere dorre plantendelen, maar bedenk dat zaaddozen straks heel mooi kunnen zijn met een laagje rijp of sneeuw erop en dat ze voedsel bieden aan vogels.

2. Verspreid verse aarde en compost over kale en schrale plekken.

3. Zet zomerbloeiers in pot, zoals dahlia’s en begonia’s, met pot en al op lege plekken in de border.

4. Plant laatbloeiers, zoals hemelsleutel (Sedum), herfstasters, koninginnekruid (Eupatorium), zonnehoed (Rudbeckia) en zonnekruid (Helenium), en siergrassen die in de herfst en winter voor een dynamisch plaatje zorgen.

5. Scheur of deel planten die te groot zijn geworden of die aan een verjongingskuur toe zijn, zoals daglelie (Hemerocallis), hosta, geranium, phlox, Zeeuws knoopje en schoenlappersplant (Bergenia).

Verder lezen

Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...