Kerstdecoraties maken

Kerstdecoraties maken

In ons tuincentrum in Den Haag kun je op onze sfeervolle kerstafdeling allerlei kant-en-klare decoraties kopen. Op donkere, gure dagen is het ook leuk om zelf aan de slag te gaan met het maken van mooie kransen, kerststukjes en andere feestelijke versieringen. De ideale manier om de winterblues te verdrijven, zeker wanneer je gezellig samen met een vriendin of de kinderen aan de slag gaat.

5 Makkelijke en inspirerende ideeën

  • Koop een grote tak mistletoe of een bosje maretakken. Draai er bloembindersdraad omheen, maak daar met een breed, lang lint in een mooie kleur (rood, goud of zilver of eenvoudig wit) een strik in en hang de tak aan het plafond of een hanglamp. Je kunt er eventueel ook nog wat kleine kerstballen of led-lampjes in hangen.
  • Neem een grote, glazen vaas en vul deze voor een derde deel met plastic kerstballen. Voor een stijlvol resultaat kies je ballen in dezelfde tint. Wil je het wat vrolijker, dan kun je ballen in verschillende kleuren gebruiken. Koop drie of vijf amarylissen en eucalyptustakken en steek deze voorzichtig tussen de kerstballen. Vul de vaas met water en bind er nog een mooie strik omheen.
  • Maak een krans voor op de voordeur of de schouw. Hiervoor kun je heel veel natuurlijke materialen gebruiken: dennentakken, mos, stro, klimopranken en eucalyptustakken. Houd hem puur natuur met dennenappels, sierappels, rozenbottels en houten sterren. Of hang er samen met de kinderen allerlei kerstfiguurtjes in. Een glanzende kralenketting of een snoer led-lampjes vormt de finishing touch.
  • Wees eens creatief met dennenappels. Lijm ze aan elkaar in de vorm van een kerstster. Spray ze eventueel voor een deel wit, zilver of goud. Draai er een schroefje met een oog in en hang de dennenappel-ster op met bloembindersdraad en een mooi lint. Of duw voorzichtig cranberries of andere smakelijke bessen tussen de schubben. Draai een schroefje met oog in de onder- of bovenkant van de dennenappel, haal daar een stevige draad of stevig touw doorheen en hang de dennenappel in een boom of in de pergola. Een vrolijk gezicht en de vogels hebben weer wat te smikkelen.
  • Als je ook zo’n trendy verzameling cactussen in huis hebt kun je deze ook leuk versieren. Hang voorzichtig mini-kerstballetjes aan de langste stekels of zet ze gebreide kerstmutsjes op. Wat wattenbolletjes ertussen en erop en ze zijn kerstproof!

Kom voor alle benodigdheden en nog veel meer inspiratie kijken op de kerstafdeling in ons tuincentrum in Den Haag.

Verder lezen

Lenteklaar? Voorzaaien maar!

We kunnen dit jaar nauwelijks van een winter spreken, eerder van een lange herfst. Het heeft niet of nauwelijks gevroren of gesneeuwd, de temperatuur is zacht voor de tijd van het jaar en de stormen en regenbuien slaan ons om de oren.

Lees meer...
Top 5 vroegbloeiers

Er begint al veel uit te lopen en te ontluiken in de tuin, met dank aan de milde winter. Toch is er in de meeste tuinen nog niet veel kleur te ontdekken. Daar is makkelijk iets aan te doen, want zolang de grond niet bevroren is kun je gewoon planten in de tuin zetten. Leef je uit met deze sterke vaste planten die al lekker vroeg bloeien.

Lees meer...
Tips voor een windbestendige tuin

De ene winterstorm is nog niet uitgeraasd of de volgende dient zich alweer aan. Met lede ogen zien we aan hoe de tere bloeiende voorjaarsbolletjes het zwaar te verduren hebben, de potten van de terrastafel waaien en de boomtakken alle kanten opgaan.

Lees meer...
Bloemen voor Valentijn

Vrijdag 14 februari kunnen romantici hun hart ophalen: het is Valentijnsdag! Een lieve kaart en een mooie bos bloemen doen wonderen. Rode rozen zeggen natuurlijk meer dan duizend woorden, maar rozen zijn rond deze tijd altijd gepeperd van prijs.

Lees meer...