Vandaag geopend van 09:30 tot 20:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Balkonplant van het Jaar 2017: hangbegonia

Balkonplant van het Jaar 2017: hangbegonia

Op verzoek van Mooiwatplantendoen.nl heeft een vakjury de Balkonplant van het Jaar 2017 bepaald. Diverse zomerbloeiers zijn beoordeeld op criteria als passend in trends, bloei en gemak.  De winnaar: hangbegonia. “Van ouderwetsheid is geen sprake. De hangbegonia is helemaal van nu en kent tegenwoordig een enorme variatie van kleuren en soorten die de hele zomer doorbloeien. De plant is voor iedereen, ook voor de beginnende tuinier. En wie eenmaal een begonia op balkon heeft, krijgt geheid de smaak te pakken om nog meer bloeiende planten buiten te zetten,” aldus het juryrapport.

Waterval

De ‘familie Begonia’ bestaat momenteel uit zo’n 1.000 soorten waarvan de hangbegonia wellicht de minst bekende is. De bloemkleuren variëren van oranje tot roze en van geel tot wit. En ook de bloemvorm kent een grote verscheidenheid: van rond tot spitsvormig. Kenmerkend voor alle soorten is de hangende groeiwijze, waardoor deze begonia ideaal is om toe te passen in hanging baskets of in balkonbakken. De plant zorgt voor een waterval aan bloemen.

Verzorging

De hangbegonia staat garant voor een rijke en lange bloei. De belangrijkste verzorgingtips:

  • Plek: licht of halfschaduw (liever niet in de volle zon) 
  • Water: regelmatig watergeven, zorg dat de grond niet uitdroogt 
  • Voeding: voeg eens per twee weken een scheutje plantenvoeding toe aan het gietwater 
  • Verwijder uitgebloeide bloemen, zodat de hangbegonia snel weer nieuwe knoppen gaat vormen

Verder lezen

Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...