Valentijnsdag: zeg het met rozen!

Valentijnsdag: zeg het met rozen!

Op woensdag 14 februari hangt de liefde in de lucht: het is Valentijnsdag! Een bos rode rozen is universeel de meest duidelijke én gebruikelijke manier om iemand de liefde te verklaren. De roos is de meest romantische bloem die er is, zeker wanneer die ook nog eens heerlijk geurt, en rood wordt geassocieerd met passie en warmte. Wil je de liefde van je leven veroveren, kies dan voor de roos!

Rozen met klinkende namen

Met een bos rode rozen zit je altijd goed, maar je kunt je (geheime) liefde ook verblijden met een bos lief roze rozen, een boeket met verschillend gekleurde rozen of rozen in haar lievelingskleur.
Kijk in ons tuincentrum in Den Haag ook eens bij de potrozen voor binnen of de struik-, klim- en stamrozen voor in de tuin, dan zorg je met je Valentijnscadeau voor een langdurige, mooie herinnering.
Wil je echt indruk maken, probeer dan een roos te vinden:

  • Met de naam van je geliefde, zoals roos ‘Charlotte’, ‘Cornelia’, ‘Evelyn’ of ‘Maria Mathilda’
  • Met de naam van een idool van je geliefde, zoals ‘Ingrid Bergman’, ‘Astrid Lindgren’, ‘Gertrude Jekyll’, ‘Geoff Hamilton’, ‘Charles Rennie Mackintosh’,  ‘William Morris’ of ‘Benjamin Britten’
  • Met een superromantische naam, zoals ‘Dame de Coeur’, ‘Lovely Fairy’, ‘The Prince’ of ‘Guirlande d’Amour’

Rozengeur

Over het algemeen hebben vooral rode en roze rozen die typische, zoete rozengeur, terwijl witte en gele rozen fris ruiken, onder andere naar iris, viooltjes of citroen. Er zijn ook rozen waarvan de blaadjes geuren als je ze tussen twee vingers wrijft, zoals de egelantier, die dan naar appel ruikt. Ieder van ons ruikt dingen anders, dus kan iemand bij een roos niets ruiken, terwijl de ander een heerlijk parfum opsnuift. Alleen citrusachtige geuren worden door vrijwel iedereen opgepikt. Ook kan de intensiteit van de rozengeur verschillen per moment van de dag. Volg je neus in ons tuincentrum in Den Haag vooral naar de ouderwetse en de David Austin-rozen. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Lente in de bol

Het voorjaar lijkt nog heel ver weg. Toch kon je tijdens de kerst al bossen tulpen kopen en verschenen de eerste potjes met hyacinten in de verkoop. De kwekers lijken ons elk jaar steeds vroeger blij te kunnen maken met bolletjes op pot. En het nieuwe tulpenseizoen begint ook alweer op 19 januari, met een feestelijk evenement op de Dam in Amsterdam.

Lees meer...
Kerstboom eruit, kamerplant erin!

Nu de feestdagen alweer achter ons liggen en de kerstversieringen opgeborgen zijn is het opeens een stuk minder sfeervol in huis, en het grauwe weer doet je humeur ook geen goed. Fleur jezelf op met een kamerplant als blikvanger. In ons tuincentrum in heb je ruime keuze, voor elke smaak en elk budget.

Lees meer...
Groentrends 2019

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Wat kunnen we op groengebied verwachten in 2019, zowel in het interieur als in de tuin? Bloemenbureau Holland stelde traditiegetrouw samen met trendwatcher Aafje Nijman drie stijltrends op. Doe ideeën op en beleef alvast de nodige voorpret voor komend tuinseizoen.

Lees meer...
Kentiapalm: Woonplant van de maand januari

Begin het jaar goed met een vriendelijke palm die van top tot teen mooi groen is en ook nog eens naadloos aansluit bij de tijdgeest: nieuwe plannen, beter leven, echt thuiskomen.  

Lees meer...