Moederdag 2018

Moederdag 2018

Op zondag 13 mei worden moeders weer in de bloemetjes gezet. Letterlijk meestal, met een mooie bos bloemen. Ook parfum wordt veel cadeau gedaan. Geef haar eens een geurende tuin- of kamerplant. Dan sla je twee vliegen in één klap! In ons tuincentrum in Den Haag slaag je gegarandeerd als je op zoek bent naar iets waar ze echt van opfleurt. Hierbij onze cadeautips voor Moederdag.  

Geurende kamerplanten

  • Orchideeën zijn altijd een schot in de roos, zeker als je een geurend exemplaar kiest, zoals bijvoorbeeld de Zygopetalum, met paarswitte bloemkelken en een friszoete geur.
  • Kamerjasmijn (Jasminum polyanthum) is een struikje met witte, sterk geurende bloemen. Doordat de ranken erg lang worden, worden ze meestal rond een ijzeren boogje geleid.
  • Kaapse jasmijn (Gardenia jasminoides) is een tropische plant met glanzend donkergroen blad en heerlijk geurende witte bloemen.
  • Bruidsbloem (Stephanotis floribunda) dankt zijn naam aan het feit dat de geurende witte bloemen aan de lange ranken vaak worden verwerkt in bruidsboeketten.
  • Citroen- of sinaasappelboompje; eerst bloemen die heerlijk geuren, dan gele of oranje vruchtjes. In de zomer kun je het boompje ook op het terras of balkon zetten.

Geurende tuinplanten

  • Ouderwetse, ‘historische’ struikrozen, vooral rassen die afstammen van de Franse rozen (Rosa gallica), de muskusroos (R. moschata) en de Japanse bottelroos (R. rugosa), en moderne David Austin-rozen.
  • Blauweregen (Wisteria), een sterke klimmer voor tegen de gevel, schutting of pergola die in het voorjaar heerlijk geurende blauwe, witte of roze bloemtrossen krijgt. Vooral ’s avonds is de geur bedwelmend.
  • Mediterrane kruiden als tijm, rozemarijn en lavendel. Deze geuren alleen bij aanraking, dus plant ze naast een looppad of zet ze op een tafeltje of etagère bij het keukenraam.
  • Heliotroop is een niet winterhard struikje met donkergroen blad en kleine paarse bloemschermpjes die heel zoet en naar vanille ruiken. Een aanwinst op het terras of balkon, want hij bloeit heel lang, van mei tot september!
  • Siererwt (Lathyrus), een eenjarige klimplant waarvan je ook binnen plezier kunt hebben, want de vele geurende bloemen zijn goede snijbloemen voor in kleine vaasjes. Hoe meer bloemen je ervan plukt, hoe rijker en langer hij bloeit.

Een heel fijne Moederdag!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Lente in de bol

Het voorjaar lijkt nog heel ver weg. Toch kon je tijdens de kerst al bossen tulpen kopen en verschenen de eerste potjes met hyacinten in de verkoop. De kwekers lijken ons elk jaar steeds vroeger blij te kunnen maken met bolletjes op pot. En het nieuwe tulpenseizoen begint ook alweer op 19 januari, met een feestelijk evenement op de Dam in Amsterdam.

Lees meer...
Kerstboom eruit, kamerplant erin!

Nu de feestdagen alweer achter ons liggen en de kerstversieringen opgeborgen zijn is het opeens een stuk minder sfeervol in huis, en het grauwe weer doet je humeur ook geen goed. Fleur jezelf op met een kamerplant als blikvanger. In ons tuincentrum in heb je ruime keuze, voor elke smaak en elk budget.

Lees meer...
Groentrends 2019

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Wat kunnen we op groengebied verwachten in 2019, zowel in het interieur als in de tuin? Bloemenbureau Holland stelde traditiegetrouw samen met trendwatcher Aafje Nijman drie stijltrends op. Doe ideeën op en beleef alvast de nodige voorpret voor komend tuinseizoen.

Lees meer...
Kentiapalm: Woonplant van de maand januari

Begin het jaar goed met een vriendelijke palm die van top tot teen mooi groen is en ook nog eens naadloos aansluit bij de tijdgeest: nieuwe plannen, beter leven, echt thuiskomen.  

Lees meer...