Vandaag geopend van 09:30 tot 18:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Fleurige herfstdecoraties voor terras en balkon

Fleurige herfstdecoraties voor terras en balkon

Tja. Er is geen ontkomen aan. Het is al veel minder lang licht en het zonnetje laat zich minder zien. Je zou er een herfstdip van krijgen. Maar die ga je gewoon te lijf met een beetje van jezelf en een beetje van ons tuincentrum in Den Haag. Maak fleurige herfstdecoraties voor op je terras- of balkontafel met vondsten uit eigen tuin, het bos of het park en met planten en accessoires uit ons tuincentrum. Leuk om te doen, ook met de (klein)kinderen en je geniet lange tijd van het resultaat.

Decoreer de terras- of balkontafel in herfstsfeer

Bladeren, bessen, beukennootjes en bosuilen
Verzamel mooi verkleurde herfstbladeren, takken met bessen, kastanjes, beukennootjes en dennenappels. Die kun je zo op tafel leggen of draperen in een schaal, mand of stevige glazen vaas. Denk er wel aan dat het flink kan waaien, dus verzwaar je compositie bijvoorbeeld met stenen of aardewerk figuurtjes in de vorm van kabouters, paddenstoelen, eekhoorns, uilen en/of egels, een grote pompoen en/of kleine sierpompoenen en -kalebassen, en/of een paar grillig gevormde takken. Je kunt ook een kant-en-klare krans van bessentakken kopen, of er zelf een maken van bijvoorbeeld rozenbottels en klimop. Of maak met behulp van een lijmpistool eens een krans, slinger of hart van walnoten, kastanjes of dennenappels.

Potten en bakken vol herfstbloeiers
De keuze is enorm, dus leef je uit met viooltjes, herfstcyclamen, mini-asters, chrysanten, heide, Skimmia, parelbes (Pernettya), bergthee (Gaultheria) en sierkolen. Leuk om te combineren met onder andere klimop, zilverstruikje (Calocephalus brownii), druifheide (Leucothoe) hulst, mini-coniferen en laagblijvende siergrassen.

Lichtpuntjes
In de donkere maanden kun je nooit genoeg lichtpuntjes hebben. Kijk in ons tuincentrum bij de lichtsnoeren en andere led-verlichting, solar tafellampen, stevige windlichten, lantaarns en de vele verschillende kaarsen. Er zijn ook design tuinpotten met geïntegreerde belichting. Of neem schone, lege jampotjes, beplak die met een paar herfstbladeren en doe er een waxinelichtje in.

Meer sfeer bij herfstweer

  • Hang een vrolijke tuinposter tegen de muur van het huis of garage of aan de schutting.
  • Voer de vogels. Er zijn allerlei vogelvoerhuisjes, -schalen en -silo's die je kunt vullen met noten, zaden, rozijnen en stukjes fruit. Je hebt daar dubbel plezier van: je lokt tuinvogels die je opvrolijken met hun gefladder en andere capriolen, hun mooie rode borstje of geel-zwarte kopje en misschien nog wel andere exotische kleuren en zij helpen je op hun beurt met het bestrijden van slakken, spinnen, luizen en andere beestjes en insecten.
  • Beleef de nodige voorpret en plant nu voorjaarsbollen, zoals tulpen, narcissen, krokussen, blauwe druifjes, hyacinten en dwergirissen waar je al vroeg in het nieuwe jaar van kunt genieten. Dat kan ook prima in pot en zolang het niet vriest. Plant wat viooltjes bovenop, zodat de pot er nu al fleurig uitziet.

Verder lezen

Kickstart voor je tuin: composteren en mulchen

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in Den Haag geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...