Vandaag geopend van 09:30 tot 20:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Bloemen

Bloemen houden van mensen én andersom! Wie wordt er nu niet vrolijk van een mooie bos op tafel. Tegenwoordig hebben we niet alleen de klassieke boeketten, maar zijn de wilde en gemixte veldboeketten aan een enorme inhaalslag bezig.

Of je nu gek bent op een mooie bos rozen, een gemengd boeket in een bepaalde kleurstelling óf liever gaat voor een veldboeket, het kan bij ons allemaal! Wist je dat wij ook ruime ervaring hebben in het maken van mooie rouwstukken?

 

7 tips om bloemen mooi te houden

Als je bloemen koopt of gekregen hebt, dan wil je hier natuurlijk zolang mogelijk van genieten. We hebben tips van onze specialisten op een rij gezet, zodat jij lang van je bos bloemen of boeket kunt genieten!

 1. De beste bloemen
  Als je zelf de bloemen uitkiest, let er dan op dat de knoppen niet allemaal vol in bloei staan. Alle bloemen in de knop is ook geen garantie, dus kijk naar bloemen die aan het opengaan zijn.

 2. Een schone vaas
  Het omspoelen van een vaas is niet voldoende. Een vaas moet met een sopje of chloor schoongemaakt worden, zodat er geen resten van oude bloemen in de vaas zitten. Deze kunnen namelijk jouw verse bloemen aantasten. De vaas mag nu hij schoon is, gevuld worden met koud tot lauwwarm water.

 3. Voeding
  De zakjes snijbloemen voeding die je meekrijgt zijn ideaal en gemaakt voor bloemen. Zit dit er niet bij, dan kun je een klein scheutje frisdrank in de vaas erbij gieten.Wist je dat door de suikers en zuren jouw bloemen ook mooi blijven?

 4. Schuin afsnijden
  Dit doe je dus met een scherp mes en nooit met een schaar. Het is van belang dat het snijblad scherp is, om zo een goede wond te krijgen die veel water opneemt. Een schaar is al snel te bot en je knijpt de steel af in plaats van dat je hem snijdt. Wees niet bang om de stelen kort af te snijden, zo is de weg van het water naar de knop korter…

 5. Onderste bladeren verwijderen
  Door het verwijderen van de onderste bladeren, voorkom je dat er blad in het water gaat hangen. Dan zou dit blad gaan rotten, de bacteriën in het water komen en deze tasten de bloemen aan, waardoor ze slap gaan hangen en dood gaan.

 6. Locatie
  De locatie is van grote invloed op de status van jouw boeket! Op de tocht? Dat is een no-go, want door de verdamping gaan ze hangen. Dichtbij een verwarming is ook niet aan te raden. Houd trouwens fruit en sigarettenrook ook uit de buurt van je boeket. Je zult zien dat ze langer fier en trots rechtop blijven staan!

 7. Vers water
  Het water van een bos bloemen mag je regelmatig verversen. Dat vinden ze heerlijk en ze blijven hierdoor langer mooi.

Een kijkje op onze afdeling bloemen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij helpen je graag!

Wil je een boeket of bloemstuk kopen? Bezoek dan ons tuincentrum in Den Haag en bekijk het hele assortiment aan verse snijbloemen. Pak zelf je favoriete bloemen uit onze koelcel of laat één van onze bloemisten een prachtig boeket voor je maken.

Wij verkopen ook alles wat je verder nog nodig kunt hebben. Snijbloemenvoeding, vazen en decoratiestekers; je vindt ze allen terug op onze afdeling bloemen.

Heb je al een vaas waarin je een nieuw boeket zoekt, neem je deze dan even mee? Zo kunnen wij een mooi geheel voor je creëren en hoef jij het alleen maar thuis neer te zetten!