Vandaag geopend van 09:30 tot 20:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Tuinplanten

Welkom bij het meest groene tuincentrum van Den Haag en omstreken, tuincentrum Ockenburgh! Bij ons vind je alles wat je nodig hebt om van jouw tuin een paradijs van fleur, kleur en geur te maken. In ons tuincentrum vind je allerlei soorten tuinplanten, van bladverliezend tot wintergroen en van bodembedekkend tot klimmend. Iedere plantensoort heeft zijn eigen wensen, maar ook voor- en nadelen. De één houdt van een schaduwrijke plek, de ander vindt juist een zonnige spot het fijnst. Afhankelijk van het seizoen zijn tuinplanten verkrijgbaar, vaak in verschillende maten en kleuren. Er is voldoende keus om iedere tuin en balkon het hele jaar mooi te houden!

Een plant kopen blijft toch vaak lastig. Maar wees gerust, wij helpen je graag! Op deze pagina vind je een klein aantal tuinplanten online, maar in ons tuincentrum in Den Haag tref je pas het echte werk.

Meer weten over ons breed assortiment aan tuinplanten? Neem een kijkje op de afdelingspagina.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

1 - 3 van 3 producten

Jaarrond plezier: elk seizoen iets b(l)oeiends in de tuin!

Het hele jaar door een prachtige tuin? Dat begint bij de juiste tuinplanten! Bij het Haagse tuincentrum Ockenburgh hebben we een uitgebreid assortiment, zorgvuldig samengesteld om aan ieders wensen te voldoen. Houd je van modern en strak vormgegeven groen? Ben je een liefhebber van de klassieke boerderijtuin? Misschien wil je wel een makkelijke moestuin beginnen! Wij hebben in ieder geval de perfecte planten voor jouw tuin of balkon. Afhankelijk van het seizoen veranderen onze groene juweeltjes, waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken valt. Van de levendige kleuren van een zomerse Hydrangea tot de verfijnde bloemen van een lentebloeiende narcis op pot. Laat je betoveren door de winterse pracht van een Helleborus en de warme tinten van een herfstige heide. Bij tuincentrum Ockenburgh beleef je het tuinseizoen op zijn best!

Openingstijden & contact

De mooiste tuinplanten, zoals de Hydrangea, vind je bij tuincentrum Ockenburgh in Den Haag!

Ga voor groen! Kom langs voor deskundig advies

Een plant kopen kan soms een uitdaging zijn, maar geen zorgen - wij staan voor je klaar! Onze deskundige medewerkers van hét tuincentrum van Den Haag helpen je graag bij het kiezen van de perfecte tuinplanten voor jouw specifieke wensen en tuinomstandigheden. Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint met het kweken van groene vingers, wij delen graag onze kennis en passie voor groen om jouw tuin tot bloei te brengen.

Groener dan groen! De natuur staat bij ons altijd op nummer één. Bij jou ook? Kies bijvoorbeeld voor bijzondere klimplanten van de gerenommeerde v/d Starre-kwekerij of prachtige vaste tuinplanten van Griffioen. Al ons groen wordt met de grootste zorg gekweekt, met respect voor de natuur en haar wonderen.

Uit je bol met onze bloembollen

De mooiste tuinplanten, zoals inheemse planten, vind je bij tuincentrum Ockenburgh in Den Haag!

In de spotlight: inheemse tuinplanten

Met trots richten we de schijnwerpers op de buitengewone schoonheid en veerkracht van planten die van nature gedijen in onze eigen regio: inheemse tuinplanten! Inheemse tuinplanten hebben een buitengewoon aanpassingsvermogen ontwikkeld om geweldig goed te gedijen in ons lokale klimaat. Het zijn ware overlevers, al járen geworteld in de bodem van onze regio. Inheemse tuinplanten zijn vaak niet alleen een lust voor het oog, maar ook een onschatbare bijdrage aan de lokale biodiversiteit. Wanneer je deze planten verwelkomt in je eigen tuin, creëer je een levendig ecosysteem dat flora en fauna omarmt. Kom langs en laat je adviseren over deze mooie en sterke planten! We hebben een mooi assortiment bloeiers, bodembedekkers, klimmers en meer...

Voeding- en meststoffen

Tips voor het inrichten van een border

Een goed ontworpen tuinborder kan het kloppende hart van je tuin zijn, een levendig canvas waar kleuren en vormen samensmelten tot een harmonieus geheel. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het creëren van een prachtige en goed georganiseerde tuinborder met jouw favoriete planten:

  1. Location, location, location: voordat je begint met het selecteren van planten, bepaal eerst de locatie en grootte van je border. Denk aan de blootstelling aan zonlicht, bodemgesteldheid en het omringende landschap.
  2. Thema: een samenhangend kleurenschema geeft je tuin een georganiseerde uitstraling. Overweeg om planten te selecteren die complementaire kleuren hebben of die passen bij het overkoepelende thema van je tuin. Dit kan variëren van een romantische rozentuin tot een wilde bloemenweide.
  3. Uit de hoogte: breng diepte aan door te spelen met hoogteverschillen. Plaats hoge planten aan de achterkant en geleidelijk kortere naar de voorkant. Hierdoor ontstaat een gelaagd effect dat visueel aantrekkelijk is en de ruimte maximaliseert.
  4. Blad & bloei: bloeiende planten trekken de aandacht, maar vergeet de kracht van bladplanten niet. Voeg planten met verschillende bladkleuren, -vormen en -structuren toe om een spannende en speelse look te creëren.

Tip! Denk aan geurende planten! Voeg lekker ruikende planten toe aan je border voor een extra zintuiglijke dimensie. Denk aan lavendel, rozemarijn of kamperfoelie.

Elk seizoen hebben we nieuwe bloeiers in overvloed!

De mooiste tuinplanten van Den Haag vind je bij tuincentrum Ockenburgh!

De mooiste tuinplanten van Den Haag vind je bij tuincentrum Ockenburgh!

De mooiste tuinplanten, zoals violen, van Den Haag vind je bij tuincentrum Ockenburgh!

Jouw groene paradijs wacht op jou! Kom naar hét tuincentrum van Den Haag...

Hoewel je hier online al een glimp opvangt van ons aanbod, moet je voor de échte groene beleving zeker naar in onze winkel in Den Haag. Tuincentrum Ockenburgh is meer dan een winkel; het is een groene oase waar jouw tuindromen werkelijkheid worden. Van deskundig advies tot een uitgebreid assortiment aan tuinplanten, wij zijn er om jou te inspireren. Breng een bezoek aan ons tuincentrum in Den Haag en ontdek de magie van groen. Jouw tuin verdient het beste, en dat vind je bij tuincentrum Ockenburgh!

Meer over tuinplanten in onze winkel