Vandaag geopend van 10:00 tot 17:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

 

 

 

 

Tuinmeubelen

Tuinmeubelen kopen is één van de grotere uitgaven voor je tuin. Daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken.

Op welke plek in de tuin wil je gaan zitten? Wil je bescherming van de zon door middel van een parasol of overkapping? Voor hoeveel personen moet er plek zijn? Wil je gaan eten aan de tuinset of is het alleen om aan te relaxen? Veel om te bepalen, maar wij helpen je graag met het opstellen van je wensenlijstje!

 

Tips bij het kopen van tuinmeubelen

 1. Bepaal de beschikbare ruimte
  Naast de ‘rust stand’, als de tuinstoelen onder een tafel geschoven zijn, is het verstandig om ook te kijken naar de ‘actieve stand’. Als de stoelen naar achter geschoven zijn, neemt de tuinset natuurlijk meer ruimte in. Bij een loungeset heb je hier minder last van. De ruimte die deze inneemt is altijd hetzelfde.
   
 2. Materiaalkeuze
  Ook het materiaal van een belangrijk aspect. Je kunt bijvoorbeeld denken aan wicker, RVS, kunststof, hout of aluminium. Jouw locatie weegt ook mee in de materiaalkeuze. Als je namelijk nabij industrie of een spoor woont, dan kunnen de metaaldeeltjes die in de lucht zweven zich vastzetten op RVS tuinmeubelen. Dat is zonde! Als je vlakbij zee woont, dan is kunststof snel te licht met harde wind. Hout zou dan een slimme keuze zijn, omdat het een zwaarder materiaal is en de zeewind en het zand de tuinmeubelen mooi schoon schuurt.
   
 3. Wensen
  Heb je het liefste vaste stoelen, of de luxe van verstelbare stoelen? Hierin kun je natuurlijk ook even stiekem een dutje doen in het zonnetje. Hoeveel zitplekken heb je nodig voor de gezinssituatie? Is er gelijk ook een opbergbox voor de tuinkussens nodig of een parasol? Allemaal zaken voor op het wensenlijstje!
   
 4. Kwaliteit
  Soms kan de prijs van doorslaggevende keuze zijn, maar realiseer je dan wel altijd goed de kwaliteit. Hoe is de afwerking? En blijft het materiaal lang mooi? Een goedkope tuinset, waar je maar 2 jaar gebruik van kunt maken is in verhouding natuurlijk alsnog duur. Onze medewerkers kunnen je goed adviseren over de verschillende materialen en garanties. Zo kun je een keuze maken die perfect bij jouw situatie past.
   
 5. Proefzitten
  Het meest belangrijke van een tuinset is natuurlijk dat hij lekker en comfortabel zit. Als je lang bent, dan is bijvoorbeeld een diepere zit een stuk fijner, omdat je dan steun hebt van je bovenbenen tot aan je knieën. Als je kleiner bent, dan is een diepe zit weer niet zo ideaal, omdat je het risico hebt, dat je niet met je voeten bij de grond komt. Ga dus altijd eerst uitgebreid proefzitten!

Een kijkje in onze Tuinmeubel- en BBQ show

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen zin om het huis te verlaten? Bekijk ons online assortiment ↓