Vandaag geopend van 09:30 tot 18:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Week van de groene tuin!

Week van de groene tuin!

Eind maart 2024 is het weer zover: dan is de Week van de groene tuin! Van dinsdag 26 maart t/m maandag 1 april gaan we met z'n allen tuinen, balkons en straten (verder) vergroenen én verduurzamen. Een week vol tips over de tuin klimaatbestendig maken, het milieuvriendelijk voorkomen van onkruid en plagen, en tips om meer dieren in de tuin van voedsel en schuilplek te voorzien.


Voordelen van een groene tuin:

1.  Een groene tuin is klimaatbestendig!

Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met extreme buien, meer neerslag, en langere perioden van droogte en hitte. Een groene tuin is beter
voorbereid op deze gevolgen van klimaatverandering dan een betegelde tuin. Het regenwater kan goed weglopen in de grond en een groene tuin zorgt voor verkoeling
in de zomer.

2. Een gezonde en plaagvrije tuin

Met een groene tuin of groen balkon verwelkom je vogels, insecten en andere dieren. Deze helpen je tuin gezond en vrij van plagen te houden. Bijen helpen bijvoorbeeld bij
de bestuiving van planten, vogels zijn dol op slakken en lieveheersbeestjes eten graag bladluizen.

3. Een slimme inrichting!

Maak je groene tuin onderhoudsvriendelijk door hem slim in te richten. Bedek kale stukken grond bijvoorbeeld met bodembedekkers om onkruid te voorkomen. Heb je
niet zulke groene vingers? Kies dan voor inheemse planten die van nature in Nederland voorkomen, deze hebben minder onderhoud nodig.

Onze activiteiten

Kom zeker een bezoekje aan ons tuincentrum tussen 26 maart en 1 april! In deze dagen zal er elke dag een echte groen-expert klaar staan met het beste advies! Naast dat je advies in kunt winnen bij deze experts, krijg je naderhand ook een 20% kortingssticker die jij op deze productgroep kunt gebruiken! Natuurlijk staat deze week helemaal in het thema van vergroening en kun je op deze volgende dagen het beste advies van onze experts inwinnen over:

 

26 maart: Het ontstenen van je tuin

27 maart: Het voordeel van bodemleven

28 maart: Eetbare planten en zaden

29 maart: Egelproducten, vogelhuisjes en veel meer

30 maart: Vaste planten, lekker klimaatbestendig! 

31 maart: Een groene bodem, (bodembedekkende planten)

 

Zien we jou tussen 26 maart en 1 april voor het beste advies en leuke kortingen? Houd zeker onze Social Media in de gaten om te zien bij welke expert je deze dag terrecht kan met al je vragen! 

Verder lezen

Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...