Vandaag geopend van 09:30 tot 20:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Help de natuur een handje!

Help de natuur een handje!

Het is weer bijna lente, en de dagen worden al langer. De eerste bloemetjes komen al uit, en Nederland wordt met de dag kleurrijker. Binnenkort is het weer tijd om in de tuin te werken, aangezien veel tuinen in de winter een beetje verwaarloosd worden. Niet alleen zorgt een pak sneeuw en lage temperaturen voor een tuin die wat aandacht verdient, ook de natuur heeft het moeilijk met de winter. Vooral bepaalde soorten vlinders en bijen hebben het al een paar jaar moeilijk.

Omdat de winter aan zijn eind loopt, is het fijn voor de natuur om deze een extra steuntje in de rug te geven. Hiermee kunt ook u helpen, door bijvoorbeeld bloembollen te kopen die bijen en vlinders fijn vinden. Omdat het een hele klus is om deze bloembollen bij elkaar te zoeken, hebben wij de perfecte pakketten voor u. Er wordt onderscheid gemaakt tussen vlinders en bijen, zodat u zelf kunt kiezen welke het beste bij u en uw tuin past. De bloemen zijn brandstof voor de insecten, dit hebben ze ook echt nodig. De pakketten vallen onder het merk van JUB, dit bedrijf heeft al meer dan 80 jaar ervaring met bloembollen, en heeft de pakketten ontwikkeld. Vanaf maart kunnen deze bollen gepland worden, om vervolgens in juni weer uit te komen. De planten blijven ongeveer tot oktober bloeien.

De pakketten zijn beiden voor een vierkante meter aan bloembollen. De planten van het bijenpakket worden 25 tot 100 centimeter hoog, en de planten van het vlinderpakket 40-100 centimeter. De pakketten kunt u vinden bij de tuinafdeling, aan het begin van de winkel. Beide pakketten kosten €8,49 per stuk. Fleur uw tuin op, en geef gelijk de natuur een helpend handje.

Neem ook een kijkje op onze Facebookpagina, want er is ook een winactie van dit product!

Licia Tieleman: Ik ben een stagiaire van Tuincentrum Ockenburgh en ik heb het hier al sinds september naar mijn zin. Tijdens deze stage wil ik de bloembollen wat meer aandacht geven, daarom heb ik deze winactie georganiseerd.

Verder lezen

Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Den Haag heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Den Haag geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...