Tuinplant van de maand: Photinia (Glansmispel)

Tuinplant van de maand: Photinia (Glansmispel)

Met een glansmispel in de buurt is het nooit saai. En daarom is deze rode leukerd onze tuinplant van de maand februari!

De Photinia struik heeft prachtig glanzend blad, maar de jonge bladeren vallen door hun rode kleur nog het meest op. Na het voorjaar verkleurt de plant naar mooi groen.

Maar onderschat deze struik niet! Een Photinia kan tot twee meter hoog worden, maar is met evenveel gemak ook in kleiner formaat te houden (of te snoeien).

 

Verder lezen

IJsjes uit eigen tuin

Iedereen is tegenwoordig aan het moestuinieren. Dat kan ook makkelijk, zelfs al heb je alleen maar een paar potten in de vensterbank, op het terras of het balkon.

Lees meer...
Slim water geven en watermanagement in de tuin

Het klimaat verandert merkbaar. Dan is het weer overdreven heet en droog, vervolgens krijgen we te maken met zware onweersbuien en stormen. Wat kun je doen om te voorkomen dat je tuin een dorre bende of juist een zompig moeras wordt?

Lees meer...
11x moestuintips augustus

Augustus is oogstmaand. Je kunt nu volop smullen van gezonde lekkernijen uit eigen tuin, moestuin of vierkante-meterbak. Daarnaast kun je nu aan de slag voor een ‘tweede lente’, zodat je nog tot laat in het jaar en ook volgend jaar weer van eigen kweek en een knisperverse oogst kunt genieten.

Lees meer...
Vakantiesfeer in eigen tuin

Breng je tuin, terras of balkon dan in een fijne, ontspannen vakantiesfeer met planten die je doen denken aan het zonnige zuiden of het Verre Oosten.  

Lees meer...