Tuinplant van de maand: Photinia (Glansmispel)

Tuinplant van de maand: Photinia (Glansmispel)

Met een glansmispel in de buurt is het nooit saai. En daarom is deze rode leukerd onze tuinplant van de maand februari!

De Photinia struik heeft prachtig glanzend blad, maar de jonge bladeren vallen door hun rode kleur nog het meest op. Na het voorjaar verkleurt de plant naar mooi groen.

Maar onderschat deze struik niet! Een Photinia kan tot twee meter hoog worden, maar is met evenveel gemak ook in kleiner formaat te houden (of te snoeien).

 

Verder lezen

Oranjetips voor Koningsdag 2019

Nederland kleurt op zaterdag 27 april weer oranje, want het is Koningsdag. Wie de mensenmassa’s en het feestgedruis liever vermijdt, kan lekker op z’n gemak in de tuin aan de slag. Al lijkt het weer dit weekend helaas wel een beetje te wensen over te laten.

Lees meer...
Pimp de vijver of leg een vijver aan

We berichtten al eerder over de klimaatbestendige tuin. Met het extremer wordende weer, met afwisselend lange droge perioden en dan weer perioden met een overvloed aan hemelwater, voorkomt een vijver op een makkelijke, natuurlijke manier natte voeten in de tuin.

Lees meer...
Top 10 aprilbloeiers

In april lijkt alles in een stroomversnelling te raken. Overal ontspruit fris groen, aan de bomen en struiken en uit de grond. Op de tulpen, narcissen en blauwe druifjes na zijn er echter nog niet zo heel veel planten in bloei. Kale plekken kun je dan mooi opvullen met deze vroegbloeiers. Van tweejarigen tot vaste planten en struiken.

Lees meer...
Fleurig Pasen in huis en tuin

Pasen staat alweer voor de deur. Hopelijk worden we in het lange weekend van 19 tot en met 22 april getrakteerd op een lekker lentezonnetje. Weer of geen weer, maak het binnen en buiten gezellig met fleurige paasdecoraties, kleurrijke bloemen en geurende bloesemtakken.

Lees meer...