Vandaag geopend van 09:30 tot 18:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Ons Tuincentrum

Tuincentrum Ockenburgh is in 1985 opgericht als een kwekerij met een kleine winkel door André Kester. Samen met Nicole Kester en de inmiddels 85 collega’s is het tuincentrum gegroeid tot een waar begrip in Den Haag. Tuincentrum Ockenburgh is een echt familiebedrijf waar zonen Jur en Maarten Kester eind 2022 het stokje officieel hebben overgenomen.  

Wij geloven dat de kracht van het tuincentrum echt vanuit alle collega’s komt, het succes valt en staat bij de waardering en respect die we voor elkaar hebben. Alleen ben je sneller, samen kom je verder! Wij realiseren ons dat de manier van ondernemen aan het veranderen is, naast dat we natuurlijk winstgevend moeten zijn, moeten we ook onze verantwoordelijkheid nemen in de maatschappij doormiddel van een voorbeeld te zijn op het gebied van duurzaamheid en inclusiviteit.

 

Vanuit deze overtuiging delen we onze ambitie op in 3 onderdelen: Commercieel, Duurzaam en Inclusief.

Groene Ambities

Co2 neutraal

Tuincentrum Ockenburgh heeft de missie om CO2 neutraal te worden. We gaan dit doen door het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen door middel van energiebesparende maatregelen en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Na het verminderen van de uitstoot, gaan we de overige uitstoot compenseren.

100% circulair

Daarnaast hebben de missie om 100% circulair te worden. We streven ernaar om het afval te verminderen door bijvoorbeeld herbruikbare en biologisch afbreekbare verpakkingen te gebruiken en door organisch afval te composteren. Het gaat hier om het hergebruiken, recyclen en verminderen van al ons afval.

Volledig duurzaam assortiment

Wat onze duurzame missie compleet maakt is het verduurzamen van ons assortiment waarin we alleen maar duurzame producten aanbieden en klanten inspireren en adviseren op het gebied van duurzaamheid. Wij hebben als doelstelling om het meest duurzame tuincentrum van Nederlands te worden!

De inclusieve missie van Tuincentrum Ockenburgh.. Benadrukt het belang van het creëren van een inclusieve omgeving waarin iedereen zich welkom voelt en kan profiteren van de voordelen van een groene levensstijl. We streven ernaar om duurzame en milieuvriendelijke producten en diensten aan te bieden die toegankelijk zijn voor mensen van alle leeftijden, culturen en achtergronden, inclusief mensen met een handicap en mensen met een laag inkomen. We hechten waarde aan een inclusief personeelsbeleid waarbij we medewerkers uit verschillende culturen en achtergronden aantrekken, waarderen en ondersteunen, en waarin we samenwerken om onze klanten te bedienen en onze gemeenschap te versterken.