Vandaag geopend van 09:00 tot 20:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Over het assortiment: gereedschap en bestrijdingsmiddelen

Hoe kan ik muizen en ratten uit de tuin houden?

Muizen en ratten horen in de natuur en laten zich moeilijk tegenhouden. Het belangrijkste middel om muizen en ratten weg te houden is de tuin altijd schoon te houden. Geen hopen bladeren laten liggen en helemaal geen resten van eten of ander afval. Om het vooral voor muizen minder aantrekkelijk te maken moet u voorkomen dat er zaad in de tuin is. Knip alle bloemen direct na de bloei af. Zorg dat u vogelvoeder op een hoge plaats geeft die niet bereikbaar is voor muizen. Dit is bijzonder moeilijk omdat muizen erg acrobatisch zijn.

Met dank aan het Internationaal Bloembollen Centrum.

Ik ben de oplader van mijn accuschaar kwijt. Kan ik een losse accu kopen?

Hiervoor kunt u terecht bij elke Servicewerkplaats van WOLF-Garten.

Met dank aan Wolf-Garten!

Wat te doen tegen de larven van de taxuskever?

De larven van de taxuskever kunnen bestreden worden met aaltjes tegen de taxuskever. Uitgieten op de aangetaste plaatsen volgens gebruiksaanwijzing in de perioden april/mei en augustus/september. Ga voor het bestellen van de aaltjes naar een tuincentrum.

Met dank aan ECOstyle!

Wanneer kan ik natuurlijke vijanden inzetten tegen engerlingen?

De geschikte periode is vanaf begin juli tot begin oktober.

Met dank aan ECOstyle!

Ik heb KattenSchrik gestrooid en toch blijven er katten komen. Wat kan ik nu doen?

Katten hechten aan hun territorium en proberen dat zo lang mogelijk vast te houden. Regelmatig blijven strooien dwingt katten uit te wijken naar een voor hen aantrekkelijker omgeving. U dient dus een klein beetje geduld uit te oefenen voor een optimaal resultaat. Verder is het belangrijk te vermelden, dat katten met niesziekte minder gevoelig zijn voor KattenSchrik omdat het reukvermogen verminderd is.

Met dank aan ECOstyle!

Slakken teisteren mijn hosta’s, heeft ECOstyle een milieuvriendelijke oplossing?

Vroegtijdig beginnen met het strooien van Escar-Go is de oplossing om de hosta’s slakkenvrij te houden. Strooi de korrels rondom de voet van de hosta, zodra deze begint uit te lopen in het voorjaar. Dit unieke, 100% natuurlijke product zorgt ervoor dat u geen slakkenresten vindt en geen slijmresten! Het ecologische product ter bestrijding van slakken in moes- of siertuin.

Met dank aan ECOstyle!

De bladeren van mijn rozen krijgen bruingele vlekken en vallen af. Wat is er aan de hand?

Hier is mogelijk een schimmel actief. Vroeg in het voorjaar beginnen te spuiten met de plantversterker Vital verhoogt de weerstand van de plant. Ook belangrijk is een goede bemesting en wees attent op de aanwezigheid van luizen.

Met dank aan ECOstyle!

Ik heb veel last van fruitvliegjes. Werkt Spruzit-R hier tegen?

Spruzit-R is een product wat in principe ook zal helpen tegen vliegjes. Spruzit-R is echter een contactmiddel, wat betekent dat de vliegjes geraakt moeten worden wil het werken. Dat zal in dit geval heel lastig zijn. Zijn het grote aantallen dan zal het helpen, anders is het heel lastig dit product toe te passen.

Met dank aan ECOstyle!

Ik wil de katten van de buurt uit de tuin houden met KattenSchrik. Maar hoe vinden mij konijnen en hond die geur?

KattenSchrik werkt op basis van geur. Honden zijn niet gevoelig voor de geur. Konijnen worden er echter niet blij van. Zij zullen de plekken waar u het strooit, het beste bij de in- en uitgangen van uw tuin, ook vermijden. Heeft u de konijnen echter in een hok, dan levert dit helemaal geen problemen op.

Met dank aan ECOstyle!

Ik heb plotseling last van een agressieve schimmel in mijn buxus. Wat kan ik hieraan doen?

Op dit moment gaat er een agressieve schimmel rond die de buxus aantast. Dit is vaak de Cylindrocladium Buxicola. Helaas is de bestrijding van deze schimmel lastig, zowel op natuurlijke wijze, maar ook op een eventueel chemische wijze.

Is het nog niet te koud, dan is het belangrijk zoveel mogelijk aangetaste delen te verwijderen. Wat u van de plant afhaalt, kunt u beter niet op een composthoop of gft-bak gooien. Dan blijft de schimmel namelijk bestaan. Deze kunt u beter in de zwarte bak kwijt. Is het laat in de herfst of winter, dan kunt u met het snoeien beter wachten tot in het voorjaar.

Verder moet u in het voorjaar zo snel mogelijk beginnen met het spuiten van Vital op de plant. Vital is een middel dat de plant harder maakt. Hij maakt hem sterker, zodat de schimmel minder goed kan binnendringen. Op deze manier kunt u het probleem volgend jaar voorkomen. Het is belangrijk dit minimaal één keer per maand te herhalen, zodat de plant gedurende een langere tijd een verhoogde weerstand heeft. Bij de standaard snoeibeurt ook gelijk Vital toepassen voor extra weerstand.

Verder kunt u de plant het beste nogmaals bemesten, zodat het voldoende voedingsstoffen heeft om aan te sterken. Is het al bijna winter, dan heeft dit geen zin meer, de voedingsstoffen kunnen niet meer opgenomen worden. Als het bijna winter is, wacht dan tot het voorjaar met de bemesting.

Alle messen en scharen die u bij uw buxus heeft gebruikt goed schoonmaken. Dit om de verspreiding tegen te gaan.

Ten slotte, de schimmel die op dit moment heerst, is helaas erg agressief. Er bestaat ook een grote kans dat uw plant hier niet genoeg weerstand tegen kan leveren.

Hieronder nog een aantal tips:
Zorg voor goede organische bemesting in uw tuin. Door goed bodemleven krijgt schadelijke schimmels veel minder kans.
Zorg er ook voor dat er lucht door de plant heen kan gaan. Dit verkleint tevens de kans.
Snoei of knip de planten die tegen de aangetaste buxus aan staan ook terug.

Met dank aan ECOstyle!