Vandaag geopend van 09:00 tot 18:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Over het assortiment: grond- en meststoffen

Kan er verbranding ontstaan na het gebruik van ECOstyle-meststoffen?

Nee, dat is - in tegenstelling tot veel andere meststoffen - bij organische meststoffen uitgesloten.

Met dank aan ECOstyle!

Kalk en meststof gelijktijdig strooien, kan dat wel?

Ja, kalk en Gazon meststof kunnen probleemloos gelijktijdig worden gestrooid.

Met dank aan ECOstyle!

De meststof die ik heb uitgestrooid gaat schimmelen. Is dat wel goed?

De ECOstyle meststoffen zijn verrijkt met bodembacteriën en schimmels, die na het uitstrooien vrij komen. De schimmelvorming is onschuldig en doet niets af aan de goede werking! Eigenlijk is het juist een teken dat de meststoffen haar werkt goed doet.

Tip:
Door het te dik strooien van de meststof kan een te dik plakkaat ontstaan met mogelijke negatieve gevolgen voor het gazon. Dit omdat dan onvoldoende zuurstof bij de wortels kan komen. Houdt u zich aan de voorgeschreven hoeveelheden op de verpakking. Dat is beter voor uw portemonnee en uw tuin!

Met dank aan ECOstyle!

Is de meststof Gazon-AZ schadelijk voor dieren?

Gazon-AZ of andere ECOstyle-meststoffen bevaten geen stoffen die de gezondheid schaden, maar meststoffen zijn natuurlijk niet bedoeld voor dieren. Let daarom op, dat de huisdieren er niet van eten, waarbij u rekening moet houden met de aantrekkelijk geur van meststoffen voor uw hond of kat!

Met dank aan ECOstyle!

Hoe vaak en hoeveel moet ik bemesten?

Met de ECOstyle organische meststoffen kunt u volstaan met 2 strooibeurten per seizoen. Mocht u "last" hebben van een arme zandgrond dan luidt het advies om 3 maal per jaar te bemesten volgens het advies op de verpakking.

Vuistregel voor de dosering is 1 kg/ 10 m². Het advies is om te bemesten in het begin van het groeiseizoen (maart – april) en halverwege het groeiseizoen vanaf half juni. Volg de adviezen op de verpakkingen.

Met dank aan ECOstyle!