Vandaag geopend van 09:30 tot 20:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Gazon

Bij tuincentrum Ockenburgh is groen niet alleen een kleur, maar een levensstijl. Stap binnen in onze wereld van duurzaam tuinieren, waar we streven naar groen, groener, groenst! Een van de meest betoverende aspecten van een tuin is ongetwijfeld een weelderig groen gazon. Maar waarom zou je voor een grasmat kiezen? En hoe zorg je ervoor dat jouw gazon er altijd prachtig uitziet? Ontdek het allemaal hier en shop direct alles wat je nodig hebt om jouw gras groener te laten zijn dan dat aan de overkant...

Toon filters Verberg filters

Filter producten

1 - 9 van 9 producten

Waarom een grasmat?

Een groen gazon voegt niet alleen een visueel aantrekkelijk element aan jouw tuin toe, maar het heeft ook tal van praktische voordelen.

 • Een goed onderhouden gazon helpt bijvoorbeeld bodemerosie te voorkomen.
 • Het verbetert de luchtkwaliteit door CO2 om te zetten in zuurstof.
 • Het fungeert als een natuurlijke filter voor regenwater.
 • Het zorgt voor een verkoelend effect op warme dagen.
 • Je creëert een habitat voor verschillende insecten en kleine dieren. 

Ook heeft een grasmat aantoonbare voordelen voor onze gezondheid en welzijn. Onderzoek toont aan dat groene buitenruimtes stress verminderen, het welzijn verbeteren en zelfs de concentratie en productiviteit verhogen.

Meer over onze tuinplanten

Gun jouw tuin een grasmat! | Graszoden Den Haag? Tuincentrum Ockenburgh!

Het aanleggen van een gazon: waar moet je op letten?

Bij de aanleg van een gazon is het belangrijk om enkele cruciale stappen te volgen. Allereerst moet je de juiste grassoort kiezen die past bij de omstandigheden in jouw tuin, zoals de hoeveelheid zonlicht en de bodemgesteldheid. Bij tuincentrum Ockenburgh vind je een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige graszaden die perfect zijn afgestemd op verschillende behoeften en omstandigheden. Als je echter op zoek bent naar direct resultaat, zijn graszoden de ideale keuze. Deze kant-en-klare grasmat biedt direct groen en kan eenvoudig worden gelegd voor direct plezier van jouw nieuwe gazon. Ons speelgazon grasmengsel is samengesteld uit een combinatie van drie grassoorten:

 1. Veldbeemd
 2. Roodzwenk
 3. Engels raaigras

Door deze drie hoogwaardige grassoorten te combineren, biedt ons speelgazon niet alleen een prachtig groen tapijt voor jouw tuin, maar ook een duurzame en veerkrachtige grasmat die bestand is tegen allerlei vormen van gebruik. Of je nu wilt ravotten met de kinderen, een potje voetbal wilt spelen met vrienden, of gewoon wilt genieten van een ontspannen middag in de tuin, ons speelgazon staat garant voor jarenlang plezier.

Graszoden bestellen

Graszoden Den Haag - je shopt ze bij tuincentrum Ockenburgh. Bestel online!

Graszoden Den Haag - je shopt ze bij tuincentrum Ockenburgh. Bestel online!

Graszoden Den Haag - je shopt ze bij tuincentrum Ockenburgh. Bestel online!

Bestel jouw graszoden van maart t/m september!

Met meststoffen van ECOstyle houd je jouw groene tapijt in topconditie!

Onderhoud van jouw groene oase

Een gezond gazon vereist regelmatig onderhoud om zijn schoonheid te behouden. Hier zijn enkele essentiële tips:

 • Houd je gazon op de juiste lengte door regelmatig te maaien. Afhankelijk van het type gras dat je hebt, moet je de maaihoogte aanpassen om een gezonde groei te bevorderen.
 • Geef je gazon de voedingsstoffen die het nodig heeft door regelmatig te bemesten. Dit zorgt voor een diepgroene kleur en stimuleert de groei.
 • Zorg ervoor dat je gazon voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Diep water geven is belangrijk om de wortels te bereiken.
 • Verticuteren en beluchten helpt bij het verwijderen van mos en vilt, en bevordert een gezonde lucht- en waterdoorstroming in de bodem.
 • Houd je gazon vrij van onkruid en mos door regelmatig te wieden en indien nodig te behandelen met bestrijdingsmiddelen.

Voeding en meststoffen

Tip: maai niet in mei

Een belangrijke reden om niet te maaien in mei is het bevorderen van biodiversiteit, met name voor bijen en vlinders. In mei bloeien veel wilde bloemen en grassen, die essentieel zijn voor het voedsel en de leefomgeving van bijen en vlinders. Door het gras te laten groeien en bloeien, creëer je een waardevolle habitat en voedselbron voor deze belangrijke bestuivers. Bijen en vlinders spelen een essentiële rol in het behoud van ecosystemen en het in stand houden van de biodiversiteit. Helaas worden bijen en vlinders geconfronteerd met tal van bedreigingen, waaronder habitatverlies, pesticiden en klimaatverandering. Door het gazon niet te maaien in mei, geef je bijen en vlinders de kans om voedsel te vinden en zich voort te planten, wat bijdraagt aan hun overleving en welzijn.

Tuingereedschap


 

Jouw groene droomtuin begint bij tuincentrum Ockenburgh!

Bij tuincentrum Ockenburgh staan we klaar om jou te helpen bij het realiseren van jouw groene droomtuin. Of je nu op zoek bent naar graszaden, graszoden of advies over gazononderhoud, ons deskundige team staat voor je klaar. Bezoek onze winkel in Den Haag of neem een kijkje in onze webshop voor inspiratie en producten van topkwaliteit. Laten we samen de wereld een stukje groener maken, één gazon tegelijk!

Openingstijden & contact