Vandaag geopend van 10:00 tot 17:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Klimplanten

Welkom in het groenste paradijs van Den Haag en omgeving, tuincentrum Ockenburgh! Bij ons vind je alles wat je nodig hebt om jouw tuin de lucht in te laten schieten van blijdschap. Ons assortiment klimplanten tilt jouw buitenplek immers naar grote hoogten. Of je nu droomt van een schutting vol groen of een pergola vol bloeiers, wij hebben de perfecte klimmers voor jou. Stel je voor: prachtige klimrozen die je tuin omtoveren tot een romantisch sprookje, of clematis die als een kleurrijk gordijn langs je hek danst.

Het kiezen van een nieuwe plant kan soms een groene uitdaging zijn, maar maak je geen zorgen, wij staan klaar om te helpen! Op deze pagina kun je alvast meer leren over ons aanbod klimmers, maar in ons tuincentrum in Den Haag ervaar je pas echt het groene festijn.

Benieuwd naar ons complete assortiment aan tuinplanten? Neem een kijkje op de afdelingspagina.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Bezoek onze winkel in Den Haag voor ons uitgebreide aanbod

De kracht van Hedera, Clematis, klimroos en andere klimplanten

Elke tuin en elk balkon kan profiteren van de betoverende kracht van klimplanten. Deze groene krachtpatsers veranderen kale muren, hekken of pergola's zonder moeite in groene kunstwerken. Dag hout en steen, hallo bloeiend groen! De veelzijdigheid van klimplanten is bewonderenswaardig.

 • Ze kunnen dienen als natuurlijke schermen, waardoor op een prachtige wijze de nodige privacy wordt gecreëerd. Dag pottenkijkers!
 • Bovendien bieden ze beschutting en schaduw. Fijn op een warme zomerdag of tijdens een herfstige storm.
 • Klimplanten, zoals kamperfoelie en blauweregen, brengen niet alleen visuele aantrekkingskracht met zich mee, maar parfumeren de lucht ook met hun heerlijke geuren.

Naast hun decoratieve aspecten dragen klimplanten bij aan een groene en dus gezondere omgeving. Ze verminderen omgevingsgeluid en nodigen nuttige insecten en vogels uit, waardoor een levendige biodiversiteit ontstaat. Gun je tuin ook een groene jas!

Openingstijden & contact

De mooiste klimplanten vind je bij tuincentrum Ockenburgh in Den Haag!

Duurzaam gekweekte klimplanten: sterk en kwalitatief

Ontdek de weelderige wereld van klimplanten met ons aanbod van de gerenommeerde van der Starre kwekerij. Bij ons ben je verzekerd van duurzaam gekweekte tuinaanwinsten. Van der Starre hanteert een ecologische benadering van telen, vrij van chemische bestrijdingsmiddelen. Hier gedijen jouw nieuwe groene metgezellen in een gezonde, natuurlijke omgeving. Een bijzonder kenmerk van de kwekerij is het gebruik van natuurlijke vijanden van plaaginsecten en andere biologische middelen voor plantenbescherming. Dit zorgt niet alleen voor een milieuvriendelijke teelt, maar stimuleert ook de natuurlijke weerstand van de planten. Onze klimmers zijn daarom niet alleen mooi, maar ook sterk en veerkrachtig. Kies voor kwaliteit, kies voor natuurlijk, kies voor de prachtige klimplanten van van der Starre bij tuincentrum Ockenburgh!

Ontdek onze bestrijdingsmiddelen

De mooiste tuinplanten, zoals klimmende zomerbloeiers, vind je bij tuincentrum Ockenburgh in Den Haag!

Verzorging van klimplanten

Klaar om een verticale tuin aan te leggen? Hier zijn wat algemene verzorgingstips om deze groene avonturiers het perfecte thuis te bieden.

 • Geef je klimmers de steun die ze verdienen! Zorg voor een solide ondersteuning, zoals een klimrek of gaas.
 • Verwen je klimplanten met een voedzame traktatie in de vorm van organische meststoffen. Geef ze een boost in het voorjaar om hun groeispurt te bevorderen en herhaal dit tijdens het groeiseizoen.
 • Houd de grond rondom je klimmers vochtig maar niet doorweekt. Regelmatig water geven is de sleutel, vooral tijdens droge periodes.
 • Knip dode of beschadigde takken weg om ruimte te maken voor nieuwe groei.
 • Breid winterharde klimplanten voor op de koudere maanden. Mulch rond de basis om de wortels te beschermen.

Laat jouw klimplanten de sterren van de show zijn in jouw tuin. Met een beetje liefde en zorg, zullen ze jou belonen met een weelderig spektakel van groen!

Voeding- en meststoffen

Top 5 knappe klimmers

Laat je betoveren door onze top 5 klimplanten die jouw tuin omtoveren straks tot een kleurrijk paradijs!

 1. De klimroos (Rosa) is een ware bloemenkoningin. Met haar prachtige kleuren en verrassende variëteiten geeft ze jouw tuin een bijzonder romantisch gevoel. Wie is er niet dol op rozen?
 2. De Clematis is een veelzijdige schone met een overvloed aan bloemen in verschillende vormen en kleuren. Een waar spektakel van natuurlijke schoonheid!
 3. De Kamperfoelie (Lonicera) heeft geurige bloemen, waar niet alleen jij, maar ook vlinders en bijen dol op zullen zijn.
 4. Blauweregen (Wisteria) staat bekend om haar hangende trossen van geurige bloemen. Een krachtige klimmer die de tuin omtovert tot vakantieoord met Italiaanse vibe.
 5. Klimop (Hedera) is als wintergroene deken voor muren en schuttingen. Je hebt er jaarrond plezier van - en ook vogels zijn dol op deze groene schuilplek!

Transformeer jouw tuin tot een vrolijk en inspirerend bloemenparadijs met deze óf onze andere klimplanten. We hebben wintergroene, bloeiende en eetbare klimmers. Welke is jouw favoriet?

Moestuinieren

Elk seizoen hebben we nieuwe bloeiers in overvloed!

De mooiste klimplanten van Den Haag vind je bij tuincentrum Ockenburgh!

De mooiste tuinplanten van Den Haag vind je bij tuincentrum Ockenburgh!

De mooiste tuinplanten, zoals klimplanten, van Den Haag vind je bij tuincentrum Ockenburgh!

Kom naar hét tuincentrum van Den Haag voor de mooiste klimplanten

Tuincentrum Ockenburgh in Den Haag is niet zomaar een winkel; het is een weelderige oase waar jouw tuindromen tot leven komen. We hebben een uitgebreid assortiment aan klimplanten, bieden je het beste advies en staan klaar om je te inspireren met tips & tricks. Elke tuin kan immers wel een verticale groene impuls gebruiken! Breng een bezoek aan ons tuincentrum in Den Haag en dompel jezelf onder in de magie van klimmend groen. Jouw tuin verdient alleen het allerbeste, en dat vind je bij tuincentrum Ockenburgh!

Meer over tuinplanten in onze winkel