Vandaag geopend van 09:30 tot 20:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Tuinplanten

Het hele jaar een mooie tuin!

In ons tuincentrum vind je allerlei soorten tuinplanten. Iedere plantensoort heeft zijn eigen wensen, maar ook voor- en nadelen. De een houdt van een schaduwrijke tuin, de ander vindt juist een zonnig plekje het fijnst.

Afhankelijk van het seizoen zijn tuinplanten verkrijgbaar, vaak in verschillende maten en kleuren. Er is voldoende keus om iedere tuin en balkon het hele jaar mooi te houden!

Een kijkje op onze afdeling tuinplanten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verschillende Tuinplanten

Je tuin komt pas echt tot leven met mooie tuinplanten erin. Alleen waar moet je beginnen? Het is verstandig om bij een blanco tuin te starten van groot naar klein. Van basis naar detail. Als je de volgende volgorde aanhoudt, dan zit je op de goede weg!

 1. Bomen

 2. Struiken en heesters

 3. Groene planten of groenblijvers

 4. Bloeiende planten

 5. Eventueel bodembedekkers, bloembollen en siergrassen

Het geheel maak je af met planten in potten en zo geniet je dagelijks van een heerlijke groene en bloeiende buitenruimte!

Soorten Tuinplanten

In een tuin horen nu eenmaal planten thuis. Planten leven, brengen kleur en zuurstof én geven sfeer aan de buitenruimte. We hebben veel soorten groen voor jou beschikbaar.

 • Bomen
  Je kunt natuurlijk kiezen voor een fruitboom, dan heb je twee vliegen in één klap! Bij het kiezen van een boom is het verstandig om je te laten adviseren over hoe groot ze kunnen worden. Zo voorkom je een hoop gedoe, mocht de boom na jaren de hele tuin in de schaduw zetten!
   

 • Struiken en heesters
  Mooie groenblijvers die ook in de winter voor sfeer zorgen, afgewisseld met bloeiende struiken in de warmere maanden. Een groene heg is natuurlijk een ideale afscherming van je tuin!
   

 • Bodembedekking
  Is onkruid weghalen niet jouw liefste bezigheid? Dan kun je erover nadenken om bodembedekkers door je tuin te planten. Deze bedekken de bodem, waardoor onkruid geen kans krijgt! Ze zorgen ook voor knusse plekjes voor egels, muisjes en andere dieren.
   

 • Groene planten
  Groen geeft zuurstof en ziet er natuurlijk heerlijk uit. Je haalt de natuur een beetje naar je eigen tuin! Een groene basis is een mooie start om vanuit te werken met kleur. Dit voeg je later gemakkelijk toe.
   

 • Bloeiende planten
  Bloeiende planten zijn de sfeermakers. Ze geven kleur en prachtige bloesem of bloemen. Je kunt natuurlijk verschillende kleuren door elkaar gebruiken voor een speels effect. Als je liever een strakkere tuin hebt, dan kun je kiezen voor een combinatie van bijvoorbeeld groen met wit. Wellicht voeg je nog één accentkleur, zoals paars toe. Dit geeft meer rust in je tuin.
   

 • Siergrassen
  Siergrassen zijn terug van weggeweest! Ze zijn speels en groeien als kool! Je kunt ze gebruiken als half hoge afscheiding, naast bijvoorbeeld een terras, om zo wat meer hoekjes en lijnen te creëeren.
   

 • Planten in pot
  Planten in pot zijn ideaal, want je kunt ze verplaatsen en steeds opnieuw indelen in groepjes. Tijdens de wisseling van de jaargetijden kun je de planten aanpassen, zodat je altijd wat groens hebt om naar te kijken. Ook op een balkon brengen planten in potten sfeer!

 • Bloembollen (afhankelijk van het seizoen)
  Bloembollen vergen wat voorbereiding, omdat je ze een paar maanden van tevoren moet planten. Het voordeel is dan natuurlijk dat je die maanden later verrast wordt met prachtige bloemen! Je kunt ze natuurlijk ook in het seizoen op pot kopen, als je geen zin hebt in de voorbereiding. Zo geniet je ook van de bloemenpracht!

De combinaties die er te maken zijn, die zijn natuurlijk eindeloos. Kom je er niet uit of vindt je het fijn dat er iemand even met je meedenkt? Vraag dan even één van onze experts in de winkel om hulp. Ze helpen je graag.

Plantenvoeding

Bij buitenplanten denk je misschien niet zo snel aan voeding, maar dit waarderen ze enorm! Er is algemene terras en balkonvoeding, gericht op planten in potten, maar ook bijvoorbeeld een boost voor je buxus óf voeding voor biologische planten. Tegenwoordig is voeding niet alleen meer vloeibaar, maar kun je ook met korrels en kegels aan de slag.

Tuinplanten kopen

Ben je op zoek naar tuinplanten, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben een groot assortiment aan verschillende tuinplanten, dus ook altijd wat te vinden voor in die ene pot op je terras of dat schaduwplekje in je tuin. Onze ervaren medewerkers adviseren je graag om de juiste tuinplanten te vinden voor jouw situatie.