Vandaag geopend van 09:30 tot 18:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Vaste planten

Stap binnen in het meest weelderige tuinparadijs van Den Haag en omstreken: tuincentrum Ockenburgh! Hier vind je alles wat jouw tuin nodig heeft om op te bloeien van vreugde. Onze collectie vaste tuinplanten tilt jouw buitenruimte naar ongekende hoogten. Ze bieden een breed scala aan bloeiperiodes en kleuren, waardoor je tuin het hele jaar door interessant blijft. Van vroege voorjaarsbloei tot late winterpracht, er is altijd iets om naar uit te kijken.

Het kiezen van nieuwe planten voor jouw situatie kan soms een uitdaging zijn. Geen zorgen: wij staan paraat om te assisteren! Op deze pagina kun je alvast meer ontdekken over ons uitgebreide assortiment vaste tuinplanten, maar in ons tuincentrum in Den Haag ontdek je pas echt wat onze vaste planten voor jouw tuin kunnen betekenen.

Nieuwsgierig naar ons complete aanbod tuinplanten? Neem een kijkje op de afdelingspagina.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Bezoek onze winkel in Den Haag voor ons uitgebreide aanbod

Waarom kiezen voor vaste planten?

Ga je je tuin aanpakken? Ontdek dan zeker onze vaste planten! De naam zegt het al: in tegenstelling tot eenjarige planten, die slechts één groeiseizoen leven, sterven vaste planten niet af na de bloei, maar keren ze elk jaar terug. Dit maakt ze een duurzame investering voor je voor- of achtertuin. Vaste planten zorgen voor een stabiele structuur in je tuin en zijn in de basis de ruggengraat van je tuin. Veel vaste planten trekken bovendien nuttige insecten, zoals bijen en vlinders, aan. Hierdoor dragen ze bij aan de biodiversiteit in je tuin en bevorderen ze een gezond ecosysteem. Gun je tuin deze weelderige basis!

Ook fijn: vaste planten zijn geschikt voor diverse tuinstijlen, van strakke en moderne tuinen tot natuurlijke, wilde tuinen. Ze bieden veelzijdigheid in ontwerp.

Openingstijden & contact

De mooiste vaste planten vind je bij tuincentrum Ockenburgh in Den Haag!

De kenmerken van vaste planten

Er zijn vaste planten in allerlei vormen, maten en kleuren! Na de winterperiode, waarin de bovengrondse delen afsterven en de plant een schoonheidsslaapje houdt, komen vaste planten weer volop tot leven. In het voorjaar herrijzen ze met nog meer pracht en kracht, waardoor ze jaar na jaar een overvloed aan tuinplezier schenken. Ze worden met het jaar mooier. Populaire voorbeelden van vaste tuinplanten zijn:

  • Echinacea
  • Hosta
  • Lavendel
  • Ridderspoor
  • Anjer
  • Vrouwenmantel
  • Rudbeckia 

Door hun terugkerende schoonheid vormen vaste planten een essentieel onderdeel van tuinontwerpen.

Ontdek ook onze klimplanten

Griffioen: onze duurzame kwekerij

Onze vaste planten worden met liefde en passie gekweekt door kwekerij Griffioen! Deze toonaangevende kwekerij staat bol van duurzaamheid en groene innovatie. Wat Griffioen echt bijzonder maakt, is hun groene toewijding. Hun vaste planten groeien in veenarme substraten op hun eigen kwekerij, wat niet alleen goed is voor de plant, maar ook voor de kostbare veengebieden. En ze gaan verder met onze inspanningen voor duurzaamheid door zoveel mogelijk natuurlijke meststoffen te gebruiken. Dat is pas groen kweken! Onze diverse selectie vaste planten zijn een waar feestmaal voor vlinders, bijen en andere kleine helden in de natuur. Bij Griffioen dragen ze bij aan het behoud van lokale flora en fauna.

Moestuinieren

Welke vaste plant wordt jouw nieuwe favoriet?

De mooiste vaste planten van Den Haag vind je bij tuincentrum Ockenburgh!

De mooiste tuinplanten van Den Haag vind je bij tuincentrum Ockenburgh!

De mooiste tuinplanten, zoals vaste planten, van Den Haag vind je bij tuincentrum Ockenburgh!

Kom naar hét tuincentrum van Den Haag voor de mooiste vaste planten

Een bezoek aan tuincentrum Ockenburgh in Den Haag is een weelderige ervaring waar jouw tuindromen werkelijkheid worden. Ontdek ons uitgebreide assortiment aan vaste planten, laat je adviseren en inspireren door onze onmisbare tips & tricks. Want laten we eerlijk zijn, welke tuin kan niet een dosis blijvend groen gebruiken? Dompel jezelf onder in de betovering van onze prachtige vaste planten. Jouw tuin verdient immers enkel het allerbeste, en bij tuincentrum Ockenburgh vind je precies dat!

Meer over tuinplanten in onze winkel