Vandaag geopend van 09:30 tot 20:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Moestuin

Groenten of kruiden kweken in je eigen makkelijke moestuin staat gelijk aan aandacht en liefde geven. Iets wat iedereen kan! Je hoeft echt geen professionele moestuin te hebben staan om van heerlijke gerechten uit eigen tuin te kunnen genieten. In ons tuincentrum in Den Haag vind je alle benodigdheden om een moestuin te starten of te onderhouden. Denk aan zaden, tuingereedschap, kweekkasjes, naambordjes, tuinhandschoenen, speciale voeding en meer. We hebben alles wat jouw moestuin tot een succes gaat maken! Bekijk hieronder een kleine selectie aan basisproducten die je via onze webshop kunt bestellen en kom langs voor ons complete assortiment. 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Breedte in cm

 - 
Wis selectie
1 - 36 van 94 producten

Start een makkelijke moestuin

Moestuinieren is niet zomaar een activiteit; je plukt er op allerlei fronten de vruchten van! Hier gaat het niet alleen om het kweken van smaakvolle, verse groenten, fruit of kruiden, maar ook om het geven van een gezonde boost aan je fysieke en mentale welzijn. Je lichaam wordt blij van de buitenlucht en je geest krijgt enorm veel voldoening bij het zien van de eerste groene sprietjes. Zaaien, planten, bewateren, verpotten en eten; elke stap in het proces brengt een ongekende dosis vreugde. Bovendien draagt moestuinieren bij aan een duurzamere levensstijl, waarbij je bewust omgaat met de herkomst van je voedsel en de impact op het milieu. What's not to like? Kom langs voor allerlei producten die jouw moestuinavontuur mogelijk maken.

Openingstijden & contact

Alles voor jouw moestuin vind je bij tuincentrum Ockenburgh in Den Haag!

Maak een zaaiplan voor jouw groente- of kruidentuin

Bij het starten van je moestuinavontuur is het van essentieel belang om met volle enthousiasme (en een goed plan) van start te gaan. Begin met het bepalen van wat je graag wilt kweken in jouw groene paradijs. Laat je fantasie de vrije loop en kies jouw favoriete groenten, kruiden en misschien zelfs een paar fruitige verrassingen. Deze keuze is niet alleen smaakgericht maar draagt ook bij aan de diversiteit van je moestuin. Hoe meer kleur, hoe mooier! Of je nu beschikt over een knus balkon, een prachtige patio of een oer-Hollandse achtertuin, er zijn eindeloze mogelijkheden om jouw moestuin tot leven te brengen. Haal in ieder geval de volgende producten in huis:

  • Buzzy zaden voor smaakvolle kweek
  • Pokon kweekgrond om je planten een comfortabel thuis te bieden
  • elho kweekbakken om te zaaien in stijl
  • ECOstyle moestuinmeststoffen voor een voedingsboost

Bij ons in het tuincentrum vind je een uitgebreide selectie van handige kweekaccessoires!

Ontdek onze meststoffen

Alles voor jouw kweekavontuur vind je bij tuincentrum Ockenburgh in Den Haag!

Makkelijk te kweken door groentjes

Voor enthousiaste beginners in de wereld van moestuinieren zijn er enkele groenten en kruiden die niet alleen gemakkelijk te kweken zijn, maar ook snel resultaat opleveren. Stel je voor: sappige tomaten die rijpen onder de zomerzon, knapperige radijsjes die als kleine juweeltjes uit de grond springen, en verse kruiden zoals basilicum en peterselie die jouw gerechten verrijken met hun aroma. En laten we de smaakvolle sla niet vergeten, een veelzijdige bladgroente die zowel knapperig in salades als zacht in wraps kan worden genoten. Denk ook eens aan de volgende moestuintoppers:

  • Bieslook
  • Munt
  • Dille
  • Paprika
  • Courgette

Deze kruiden en groenten zijn niet alleen een genot voor beginners vanwege hun eenvoudige groei, maar ze beloven ook een heerlijke toevoeging aan jouw culinaire creaties.

Onze tuinplanten

Combineren kun je leren

Combinatieteelt is een strategische manier van tuinieren waarbij verschillende planten naast elkaar worden geplaatst om elkaar op positieve wijze te beïnvloeden. Het gaat verder dan het combineren van planten die qua uiterlijk bij elkaar passen; combinatieteelt draagt bij aan een gezonde en evenwichtige groei van je moestuinplanten. Het doel is om de natuurlijke symbiose tussen planten te benutten, waarbij sommige soorten elkaars groei bevorderen, bijvoorbeeld door je buurman te beschermen tegen plagen en ziekten. Een klassiek voorbeeld is het broederschap tussen tomaten en basilicum. Tomaten geven stoffen af die de groei van bepaalde insecten ontmoedigen, terwijl basilicum helpt bij het afschrikken van tomatenziekten. Inzicht in welke planten wel of niet goed samengaan, bevordert een gezonde moestuin en minimaliseert de noodzaak van bestrijdingsmiddelen.

Bestrijdingsmiddelen

Je kunt jaarrond kweken, bijvoorbeeld in de vensterbank!

De mooiste moestuinpalnten van Den Haag vind je bij tuincentrum Ockenburgh!

Start een moestuin met hulp van tuincentrum Ockenburgh!

De lekkerste (!) tuinplanten van Den Haag vind je bij tuincentrum Ockenburgh!

Kom naar hét tuincentrum van Den Haag voor al jouw kweekbenodigdheden

Maak het jezelf gemakkelijker met onze groente- en kruidenplanten. Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of net begint, deze planten zijn een fantastische shortcut naar een tuin vol lekkernijen. Van sappige cherrytomaatjes tot aromatische basilicum, met deze planten creëer je binnen no-time een groene moestuin. Ben jij al om? De moestuin is niet alleen een bron van vers voedsel, maar ook een vreugdevolle activiteit die goed is voor jou én de planeet. Bestel al je benodigdheden gemakkelijk in onze webshop, maar we moedigen je ook aan om langs te komen in ons tuincentrum in Den Haag. Daar vind je niet alleen producten, maar ook inspiratie en deskundig advies voor jouw groene avontuur.

Meer over tuinplanten in onze winkel