Vandaag geopend van 09:30 tot 18:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Groene kamerplanten

Kamerplanten brengen jouw huis tot leven! Wil je op een snelle en makkelijke manier je inrichting veranderen, reserveer dan altijd een mooie plekje voor planten. En hoe heerlijk is het om thuis te komen in een oase van groen? Groene kamerplanten ogen niet alleen mooi, ze hebben ook nog eens een rustgevende werking én geven extra zuurstof af!

Een plant kopen blijft toch vaak lastig. Maar wees gerust, wij helpen je graag! Op deze pagina vind je een klein aantal kamerplanten online, maar in ons tuincentrum in Den Haag tref je pas het echte werk.

Meer weten over ons breed assortiment aan kamerplanten? Neem een kijkje op de afdelingspagina.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Potmaat in cm

 - 
Wis selectie
1 - 8 van 8 producten

Leven in huis met groene kamerplanten!

Stap binnen in de groene oase van tuincentrum Ockenburgh, waar een weelde aan groene kamerplanten op je wacht. Wat het zijn? Groene kamerplanten zijn eigenlijk alle kamerplanten waar geen bloeier aan zit. Of je nu op zoek bent naar grote, vette, prikkelbare, bijzondere of mini kamerplanten, wij hebben het! Hoewel ons online aanbod momenteel nog in de knop staat, beloven we je in real-life een groene revolutie die je niet wilt missen. 

Voordelen van groene kamerplanten

Waarom zou je groene kamerplanten in huis halen? Het antwoord is simpel: ze zijn hartstikke mooi en trendy, maar dragen ook bij aan een gezondere en gelukkigere leefomgeving. Groene planten zuiveren de lucht, verhogen de productiviteit en zorgen voor een rustgevende sfeer. Ze zijn de ideale metgezellen om stress te verminderen en een gevoel van welzijn te bevorderen. Bovendien zijn groene kamerplanten veelzijdig en passen ze bij elke interieurstijl, van modern tot klassiek.

Openingstijden & contact

Ga voor een grote kamerplant! Scoor 'm bij tuincentrum Ockenburgh!

Trend: bijzondere bladeren en tropische verrassingen

In de wereld van groene kamerplanten zien we momenteel twee opvallende trends: bijzondere bladeren en tropische verrassingen. Denk aan planten met exotische patronen, opvallende texturen en levendige kleuren. Of je nu gaat voor de weelderige Monstera met haar iconische bladeren of de kleurrijke Calathea met haar beweeglijke bladtekeningen, deze planten brengen een stukje jungle in huis. Bij tuincentrum Ockenburgh ontdek je deze tropische verrassingen die jouw interieur een speelse en levendige uitstraling geven.

Ontdek ook onze exclusieve kamerplanten

De mooiste groene kamerplanten shop je bij tuincentrum Ockenburgh!

De mooiste groene kamerplanten shop je bij tuincentrum Ockenburgh!

De mooiste groene kamerplanten shop je bij tuincentrum Ockenburgh!

Verzorging van groene kamerplanten

Het geheim van gelukkige groene kamerplanten? Goede verzorging!

  • Plaats je groene kamerplant op een plek met voldoende natuurlijk licht, maar vermijd direct zonlicht.
  • Geef water wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Voorkom dat de wortels in water blijven staan, want dit kan wortelrot veroorzaken.
  • Verhoog de luchtvochtigheid rondom je groene kamerplanten, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de lucht vaak droger is.
  • Houd de omgevingstemperatuur stabiel en vermijd extreme temperatuurschommelingen.
  • Bemest je groene kamerplanten regelmatig tijdens het groeiseizoen (lente en zomer). Kies een evenwichtige meststof en volg de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verpot je groene kamerplanten om de paar jaar of wanneer ze uit hun pot lijken te groeien. Gebruik verse potgrond en een iets grotere pot.
  • Neem de tijd om regelmatig naar je groene kamerplanten te kijken. Dit stelt je in staat om eventuele problemen vroegtijdig op te merken en je planten de aandacht en liefde te geven die ze verdienen.

Onze online shop biedt niet alleen een scala aan groene schoonheden, maar ook bloempotten en verzorgingsproducten om jouw groene vrienden te vertroetelen. Van specifieke potgrond tot voedingsstoffen, wij hebben alles wat je nodig hebt om jouw groene oase te laten gedijen.

Verzorgingsproducten

Ga voor een bijzondere kamerplant! Scoor 'm bij tuincentrum Ockenburgh!

Blikvanger: luchtzuiverende planten

Luchtzuiverende kamerplanten zijn planten die in staat zijn om bepaalde giftige stoffen uit de lucht te filteren en daarmee de luchtkwaliteit in een binnenruimte te verbeteren. Deze planten absorberen schadelijke gassen door ze via hun bladeren of wortels op te nemen en om te zetten in onschadelijke stoffen. Hierdoor dragen ze bij aan een gezonder binnenklimaat. Denk aan planten zoals de Sansevieria, bekend als de 'vrouwentong', de Areca palm of de Ficus elastica.

Bestel jouw groene favoriet online of kom langs in Den Haag

Heb je jouw favoriete groene kamerplant gevonden? Bestel deze eenvoudig online, en wij zorgen ervoor dat hij snel en goed verpakt jouw kant op komt. Kom ook zeker langs in ons tuincentrum en dompel je onder in een oase van groene toppers die staan te popelen om jouw huis te verrijken. Laat je inspireren door de diversiteit en de levendigheid van ons volledige assortiment. Onze medewerkers adviseren je graag!

Meer over kamerplanten in onze winkel