Vandaag geopend van 10:00 tot 17:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Inheemse planten

Bij tuincentrum Ockenburgh zijn we uiteraard gepassioneerd over alles wat met tuinieren te maken heeft. Van kleurrijke bloemen tot weelderige struiken, we bieden een uitgebreid assortiment om van jouw tuin een waar paradijs te maken. Hier willen we graag de schijnwerpers richten op de prachtige wereld van inheemse planten, een nog iets te veel ondergesneeuwd lid van de tuinplantenfamilie. Ontdek waarom deze flora een waardevolle toevoeging kan zijn aan jouw groene oase! Ga voor een natuurlijke tuin: ontdek ons aanbod inheemse tuinplanten en til jouw tuin ook naar een duurzamer level.

Ben je benieuwd naar ons complete aanbod tuinplanten? Neem een kijkje op de afdelingspagina.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Bezoek onze winkel in Den Haag voor ons uitgebreide aanbod

Waarom inheemse planten?

Simpel! Het antwoord ligt in de unieke eigenschappen die deze flora tot een onmisbare aanwinst maken, zowel voor jouw tuinplezier als voor de natuur om je heen. Inheemse planten hebben namelijk een buitengewoon talent om zich naadloos aan te passen aan het lokale klimaat en de bodemgesteldheid. Stel je voor: een tuin waarin planten van nature gedijen, zonder overmatige zorg of ingewikkelde tuiniertrucs. Door te kiezen voor inheemse planten, geef je niet alleen jouw tuin een betoverende uitstraling, maar draag je ook bij aan de bevordering van biodiversiteit. Bij tuincentrum Ockenburgh begrijpen we dat een gevarieerde natuur de sleutel is tot een evenwichtig ecosysteem. En wat is er nu mooier dan weten dat jouw tuin bijdraagt aan het welzijn van lokale flora en fauna?

Openingstijden & contact

De mooiste inheemse planten vind je bij tuincentrum Ockenburgh in Den Haag!

Bloeiende biodiversiteit: wilde bloemen

Door inheemse planten toe te voegen aan je tuin, creëer je een natuurlijke habitat voor lokale fauna - en dat jaarrond! Een van de voordelen van inheemse planten is dat ze zich aanpassen aan de seizoenen. Plant dus een variatie aan wilde bloemen! Wat wilde bloemen zo bijzonder maakt?

  • Hun vermogen om te gedijen met minimale zorg
  • Vaak zijn ze aangepast aan de lokale omstandigheden
  • En hebben ze een natuurlijke weerstand tegen ziekten en plagen ontwikkeld

Denk aan het vrolijke geel van de guldenroede, het sierlijke blauw van de korenbloem en het verfijnde wit van de margriet. Deze bloemen trekken niet alleen bewonderende blikken, maar ook bijen, vlinders en andere bestuivers aan, waardoor jouw tuin een levendige en gevarieerde omgeving wordt. Bij tuincentrum Ockenburgh hebben we een uitgebreid assortiment wilde bloemen en inheemse struiken die niet alleen jouw tuin opfleuren, maar ook een belangrijke rol spelen in het behouden van de lokale biodiversiteit.

Ontdek ook onze klimplanten

Kies bewust voor inheemse planten

Het kiezen van de juiste inheemse planten voor jouw tuin kan een plezierige uitdaging zijn. Onze experts staan gelukkig klaar om je te begeleiden bij het maken van de beste keuzes voor jouw natuurlijke tuin. Let bij het kiezen van inheemse planten op de bodemgesteldheid, lichtinval en waterbehoefte. Een aantal van onze favorieten?

  1. Goudsbloem (Calendula officinalis): Met zijn warme oranje en gele bloemblaadjes voegt de goudsbloem niet alleen kleur toe aan je tuin, maar wordt ook gewaardeerd om zijn geneeskrachtige eigenschappen.
  2. Duizendblad (Achillea millefolium): Een veelzijdige plant met fijn geveerd blad en clusters van kleine bloemen in diverse kleuren, van wit tot roze en geel.
  3. Knoopkruid (Centaurea jacea): Met zijn paarse bloemen is het knoopkruid niet alleen een prachtige aanvulling op je tuin, maar trekt het ook diverse bestuivende insecten aan.
  4. Wilde Marjolein (Origanum vulgare): Deze aromatische kruidenplant met roze bloemen voegt niet alleen smaak toe aan je gerechten, maar trekt ook bijen en vlinders aan.
  5. Veldsalie (Salvia pratensis): Met zijn prachtige blauwe bloemen is de veldsalie een favoriet bij tuinfanaten. Hij staat prachtig in elke border!

Kom langs en ontdek ons b(l)oeiende assortiment!

Moestuinieren

Welke wilde bloem krijgt een plek in jouw natuurlijk tuin?

De mooiste inheemse planten van Den Haag vind je bij tuincentrum Ockenburgh!

De mooiste tuinplanten van Den Haag vind je bij tuincentrum Ockenburgh!

De mooiste tuinplanten, zoals inheemse planten, van Den Haag vind je bij tuincentrum Ockenburgh!

Kom naar hét tuincentrum van Den Haag voor de mooiste inheemse planten

Bij tuincentrum Ockenburgh geloven we in de kracht van groen. Een groene tuin draagt bij aan de algehele gezondheid en welzijn van zowel mens als natuur. Groene ruimtes bevorderen ontspanning, verminderen stress en creëren een plek waar je kunt ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Daarnaast heeft een groene tuin een positieve impact op het milieu. Planten absorberen kooldioxide en produceren zuurstof, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Bovendien biedt een groene tuin een thuis voor diverse insecten, vogels en andere dieren, waardoor de biodiversiteit wordt gestimuleerd. Ontdek het assortiment inheemse planten bij tuincentrum Ockenburgh en geef jouw tuin een natuurlijke boost. Bezoek ons tuincentrum in Den Haag en laat je verrassen door de diversiteit en schoonheid van inheemse planten. Samen creëren we een groenere en mooiere wereld, één tuin tegelijk!

Meer over tuinplanten in onze winkel