Vandaag geopend van 09:30 tot 18:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Buxusmotval

Prijs 16,95

Korte omschrijving

Ook last van die vervelende buxusmot? Dankzij de Buxusmotval van ECOstyle krijg je weer een groene, gezonde buxus!

  • Aantal

Buxusmotval

Wat zijn de verzendkosten?

ECOstyle
Prijs 16,95

Korte omschrijving

Ook last van die vervelende buxusmot? Dankzij de Buxusmotval van ECOstyle krijg je weer een groene, gezonde buxus!

  • Aantal
Buxusmotval
Buxusmotval
Prijs 16,95

Ook last van die vervelende buxusmot? Dankzij de Buxusmotval van ECOstyle krijg je weer een groene, gezonde buxus!

De buxusmot rukt op

De buxusmot verspreidt zich steeds verder over Nederland en vormt de laatste jaren een flinke plaag voor de buxus. De rupsen van de schadelijke mot vreten de planten volledig kaal.

Effectieve vangst

De val vangt de motten zeer effectief, waarbij de vangst zichtbaar is. Zo groeit de buxusmot niet uit tot een plaag en blijft de buxus groen en gezond.

Hoe werkt de Buxusmotval?

De buxusmotval vangt de mannetjes van de buxusmot en beschermt zo je buxus tegen vraatschade. De val bevat een feromoon (lokstof) dat in de natuur door de vrouwtjesmot wordt verspreid. Het lokt de mannetjes in de val, waar ze op de lijmplaat blijven kleven. De vrouwtjesmotten kunnen hierdoor niet bevrucht worden, ze leggen geen eieren waaruit de vraatzuchtige rupsen zich ontwikkelen; de voortplanting wordt verstoord. De buxusmot behoort tot de meest gevreesde tuinplagen. De kleine rups overwintert in een spinsel binnenin de buxus. In het vroege voorjaar beginnen ze hun vraattocht. De rupsen worden circa 4 cm lang. Na verloop van tijd verpopt de rups en ontwikkelt zich tot een vlinder (de buxusmot). De buxusmot kent 2 tot 3 generaties per jaar.

Naast het feit dat de buxusmotval de aanwezigheid van de buxusmot signaleert, bestrijdt de motval de buxusmot ook. De val vermindert het aantal buxusmotten aanzienlijk.

Wil je een meer natuurlijke bestrijding van buxusmot rupsen? Introduceer dan hun natuurlijke vijand: aaltjes!

Schrijf zelf een recensie over "Buxusmotval"

Wij zijn benieuwd naar uw mening! Schrijf een recensie over het artikel "Buxusmotval"!

Let op: deze recensie gaat over het product en niet over ons tuincentrum, de service of levering van uw bestelling. U kunt bijvoorbeeld in gaan op de kwaliteit van het product, de look & feel en belangrijke eigenschappen.

Deze online shop is onderdeel van Tuincentrum Ockenburgh: een groene en inspirerende omgeving met alles om huis én tuin mooier te maken! In onze winkel staan de meeste artikelen uit de webshop gepresenteerd. Wil je het product eerst zien voordat je het koopt, dan ben je van harte welkom om ons tuincentrum te bezoeken. Onze medewerkers voorzien je graag van deskundig advies!

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m woensdag & zaterdag 9:30 tot 18:00
Donderdag & vrijdag 9:30 tot 18:00
Zondag 10:00 tot 17:00

                         

 

Wij zijn telefonisch bereikbaar via: 070-3971173
Kijk voor wijzigingen en feestdagen op onze contactpagina

Ons adres

Loosduinse Hoofdstraat 875
2552 AH Den Haag

Ben jij op zoek naar Buxusmotval? Bij Tuincentrum Ockenburgh in Den Haag ben je aan het juiste adres! Bekijk hier ons online assortiment of bezoek onze winkel in Loosduinen voor het huidige aanbod. We zijn goed bereikbaar vanaf het Westland en Kijkduin, bovendien kun je gratis parkeren op ons eigen terrein. Graag tot snel!