Vandaag geopend van 09:30 tot 20:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Alle voordelen van een kunstkerstboom

Het blijft voor sommigen een dilemma… Een echte kerstboom, compleet met al het extra werk wat hierbij hoort, of toch een kunstkerstboom met de keuze voor gemak. Ieder heeft een eigen voorkeur en iedere keuze brengt andere voordelen met zich mee. Aan kunstkerstbomen zitten inmiddels veel meer voordelen dan alleen het gemak, lees je mee welke dat zijn?


1. Voordelige keuze

In eerste instantie is een kunstkerstboom een grotere uitgave ten opzichte van een echte naaldboom, maar een echte kerstboom gebruik je slechts één jaar, terwijl een kunstboom jaar in jaar uit steeds weer tevoorschijn komt. Vaak heb je een kunstkerstboom binnen een paar jaar terug verdiend!
 

2. Geen extra stofzuig sessies

Bij de keuze voor een kunstboom heb je geen last van naald uitval. Iedereen kent wel die situatie dat je een half jaar later toch nog een verdwaalde naald tegen komt van de kerstboom die daar ooit stond... Helemaal met tapijt is een echte kerstboom veel extra werk. De naalden krijg je bijna niet weg. Een hele goede reden om dus voor een kunstboom te kiezen!
 

3. Geen verzorging nodig

Een echte kerstboom ruikt natuurlijk heerlijk in huis, maar heeft ook veel extra verzorging nodig. Voldoende water, maar ook de verwarming op een hoge temperatuur zorgt ervoor dat de boom snel uitdroogt en dat de naalden gaan uitvallen. Een kunstboom blijft de hele periode even mooi en heeft natuurlijk geen extra verzorging nodig… Gemak dient de mens!


4. Nooit meer lampjes in de knoop

Gebeurt het u ook ieder jaar weer? Zo’n baal met kerstverlichting, wat ooit een lange slinger was, waarvan u wist dat u hem netjes opgerold had. Dat betekent eerst weer een half uur prutsen, totdat de verlichting uit de knoop is om opgehangen te worden. Tegenwoordig zijn er kunstbomen verkrijgbaar met verlichting erin! Nooit meer een baal lampjes die uit de knoop gehaald moet worden. Hoera!
 

5. De kunstkerstboom is geaccepteerd door Nederland!

Waar vroeger iedereen de voorkeur gaf aan een echte kerstbomen is dat tegenwoordig anders, mede door de mooie kwaliteit en levensechtheid van de huidige kunstbomen. Het gemak, een mooie boom en het duurzame aspect, heeft al vele huishoudens over de streep getrokken!

Een kunstkerstboom kiezen stap voor stap

Als je de keuze dan gemaakt hebt voor een kunstkerstboom, dan ben je er nog niet. Het assortiment is zeer uitgebreid, dus door ons stappenplan te volgen, wordt een eisenlijstje de perfecte tool om de juiste kunstboom voor jouw situatie te bemachtigen.
 

 • Hoogte en breedte

  Kijk eerst even welke hoogte je zou willen voor de kerstboom. Een gemiddelde verdieping is 2,5 meter hoog, dus denkend aan de piek en standaard, kom je al snel uit op een kerstboom tussen de 1,80 en 2,20 meter. Denk er goed over na of je de boom op een verhoging wilt plaatsen, bijvoorbeeld in een hoek naast de bank, uit ruimtegebrek. Dan kom je eerder uit op een hoogte van rond de 1,50 meter.

   
 • Inclusief of exclusief kerstverlichting

  Uiteraard zijn bomen inclusief kerstverlichting iets duurder geprijsd, maar dat is logisch en scheelt jou veel werk! Nooit meer lampjes in de knoop, gewoon de kunstboom klaarzetten en versieren. Alleen het leuke werk blijft over op deze manier! Een meer voordelige optie is een kunstboom zonder kerstverlichting, maar dan moet je zelf de slingers...uuhhh lampjes ophangen!

   
 • Kleur van de boom

  De meeste kunstbomen zijn verkrijgbaar in twee verschillende kleuren. De groene variant heeft een warme uitstraling en past prachtig bij kerstdecoratie in warme kleurtinten, zoals rood, bruin en goud. De blauwe variant heeft een wat koelere uitstraling en past wellicht beter in een wat strakker interieur. Kerstdecoratie in de koelere tinten, zoals zilver, blauw en wit passen hier prachtig bij.

   
 • Soorten naalden aan de takken

  Net als in de natuur, hebben ook kunstkerstbomen verschillende soorten naalden. Over het algemeen kun je de soorten naalden opsplitsen in twee verschillende soorten. Kunstbomen met korte naalden en kunstbomen met lange naalden. Kunstbomen met korte naalden zijn vaak gemakkelijker te decoreren, omdat er iets meer ruimte tussen de takken zit. Kunstbomen met lange naalden zijn wat lastiger te versieren, doordat de takken dichter op elkaar zitten. Hou je dus van een vol versierde boom, dan is een kunstboom met korte naalden voor jou de beste optie. Hou je het liever wat minimalistischer met verlichting en een paar ballen en decoratie, dan kun je ook een kunstboom met lange naalden kiezen.

Hopelijk hebben we aardig op weg kunnen helpen in de wereld van kunstkerstbomen! Je kunt altijd even een kijkje komen nemen in onze webshop, óf je bent altijd welkom in onze winkel! Onze kerstexperts helpen je graag verder!