Vandaag geopend van 09:30 tot 18:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Bloeiende heesters top 5

Heesters en struiken zijn in iedere tuin te vinden. Ze zijn ideaal als groenblijver, zodat ook in de winter de tuin mooi groen blijft én ze zorgen voor de verschillen in hoogte bij het opbouwen van de borders in je tuin! Er zijn ontzettend veel soorten en maten heesters. Sommige zijn winterharde groenblijvers, anderen hebben prachtige bloeiers die heerlijk geuren. Op zoek naar bloeiende heesters voor in je tuin? Zie dan hier onze top 5 van 2019...

1. Viburnum

Standplaats: Zon / Halfschaduw

Bloei: Grote witte bollen

Bloeiperiode: Voorjaar

Gemiddelde hoogte: 3 meter

Verzorging:

Het is een onderhoudsarme struik die niet gesnoeid hoeft te worden, tenzij er takken in de weg zitten. Ga je snoeien, doe dit dan na de bloei. Wel houdt Viburnum van een regelmatige portie mest.

2. Spiraea Japonica

Standplaats: Zon / Halfschaduw

Bloei: Roze of rode bloemen in trosjes

Bloeiperiode: Vroege voorjaar tot laat in de zomer

Gemiddelde hoogte: tot 1 meter hoog

Verzorging:

Een spirea is een veel gebruikte struik in openbaar groen. Het is een stevige struik, die weinig onderhoud vereist en compact groeit. Spiraea behoort tot de rozenfamilie (Rosaceae). Onder een vergrootglas lijken de bloemen op piepkleine roosjes, maar de individualiteit gaat op in de veelheid aan bloemen in een scherm.

3. Ceanothus 'Puget Blue'

Standplaats: Zon / Halfschaduw en beschut

Bloei: Trossen blauwe bloemen (bijen en vlinders zijn er gek op)

Bloeiperiode: Mei t/m September

Gemiddelde hoogte: tot 2 meter

Verzorging:

De groenblijvende ceanothus ‘Puget Blue’ is gemakkelijk te onderhouden. Snoei de struik elk voorjaar. Door het snoeien houd je de struik vol en compact. De snoei is ook belangrijk, aangezien de meeste en grootste bloemen verschijnen op eenjarige uitlopers. 

4. Toverhazelaar

Standplaats: Zon 

Bloei: De gele bloemen bestaan uit lijnvormige kroonblaadjes

Bloeiperiode: December t/m Februari

Gemiddelde hoogte: tot 3 meter

Verzorging:

Toverhazelaars gedijen goed in ons klimaat en zijn door hun zeer vroege bloei , hun aantrekkelijke geur en hun decoratieve herfstverkleuring waardevolle planten. De snoei moet beperkt blijven tot een minimum, eventueel na de bloei in maart. Rechtopgroeiende takken vanuit de onderstam mogen altijd worden weggenomen.

5. Deutzia Rosea

Standplaats: Zon / Halfschaduw

Bloei: Roze en witte bloemen

Bloeiperiode: Voorjaar

Gemiddelde hoogte: tot 1 meter

Verzorging:

Elk jaar na de bloei knip je de uitgebloeide takken weg. De struik bloeit op tweejarig hout, dus snoei geen jonge twijgen weg. Op vele grondsoorten zal de struik goed groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de grond voldoende voedselrijk en vochtig is. 

Bloeiende heesters kopen

Voor alle bovenstaande én nog meer mooie bloeiende, groenblijvende, winterharde of andere heesters of tuinplanten ben je van harte welkom bij ons in het tuincentrum. Onze experts adviseren je graag als je op zoek bent naar een geschikte heester (of andere tuinplant) voor die ene plek in de tuin. Ook bij vragen over verzorging of bemesting helpen wij je natuurlijk graag! Wellicht zien wij je snel!