Vandaag geopend van 10:00 tot 17:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

 

 

 

 

 

 

Een gezellig dagje uit in Den Haag Zuid!

Den Haag is een prachtige stad die nooit stil staat! Bijna elk weekend valt er voor iedereen wel wat te beleven. Meeste mensen denken toch aan de grote trekpleisters zoals Scheveningen, de binnenstad, Madurodam en andere leuke attracties, maar wist je dat in Den Haag Zuid ook veel leuke dingen te doen zijn?

Ons tuincentrum vind je in de wijk Loosduinen. Ook in onze mooie omgeving is veel te doen en te ondernemen. Voor jong én oud! Ben je in onze buurt? En wil je na een bezoek aan onze winkel de omgeving verder verkennen? Dan raden we je zeker aan om eens langs te gaan bij één van onderstaande adresjes!

(Je mag natuurlijk ook eerst lekker op stap en dan in onze lunchroom uitrusten ☺)

 

Tip 1: Landgoed Ockenburgh

 

 

 

 

 

 

Heerlijk struinen in een bosachtig park

Het gras is groener bij de buren en in ons geval is dat zeker waar! Ga je één bruggetje verder dan ons parkeerterrein, dan vind je de ingang van Landgoed Ockenburgh.

Dit mooie park biedt ieder wat wils. Of je nou te voet, te fiets of te paard bent, er zijn prachtige plekjes in dit park te bewonderen. Ook als je minder goed te been bent, dan zijn er genoeg verharde paden waardoor een bezoek zeker de moeite waard is!

 

 

Historische waarde

Ook heeft het park een rijke geschiedenis. In 1654 liet toenmalige eigenaar en dichter Jacob Westerbaen een buitenhuis midden op het landgoed bouwen, nu bekend als Villa Ockenburgh.

Helaas is het landhuis enkel van buitenaf te bewonderen, een stichting werkt momenteel met liefde aan een grondige restauratie. Maar gelukkig kunnen we al wel heerlijk van het mooie park zelf genieten!

 

 

 

 

 

 

 

 

Locatie van Landgoed Ockenburgh: Monsterseweg 4, 2553 RL, Den Haag

Tip 2: Pluk! Den Haag

Een stukje platteland in eigen stad

Pluk! is een stadsboerderij waar veel te beleven is. Je kunt er dieren aaien, spelen in de natuurspeeltuin, een wandeling door de heemtuin maken en in het seizoen kun je er groente, fruit en bloemen plukken.

Ook bijzonder aan Pluk! is dat er tientallen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werken. Zij werken hier dagelijks op eigen tempo met de natuur. Ze vertellen graag over hun werk en maken je minstens net zo enthousiast.

Tip: ze verkopen in hun winkeltje ook producten uit eigen tuin!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leuk voor jong én oud!

In Pluk! is zo veel te zien en te beleven dat kinderen hier echt hun energie kwijt kunnen. Zeker tijdens activiteiten worden kinderen enthousiast gemaakt om lekker actief mee te doen. Ze leren gelijk meer over de natuur en hoe hiermee om te gaan.

Kortom de ideale plek dus voor papa's en mama's om de kinderen een middagje mee naar toe te nemen.

 

 

Locatie van Pluk! Den Haag: Loosduinse Hoofdstraat 1184A, 2552 AV Den Haag

Meer tips in Den Haag Zuid