Vandaag geopend van 09:30 tot 18:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

In 5 stappen naar de juiste kerstverlichting

Kerstverlichting hoort natuurlijk bij de donkere dagen voor kerst. Als de klok eenmaal op de wintertijd staat, is dit voor velen al een teken om de tuin en het buitenkant van de woning aan te kleden met sfeervolle verlichting. Zo komen we allemaal al mooi in de kerstsfeer! Alleen is het soms erg lastig om de juiste keuze te maken voor de meest passende kerstverlichting. Uiteraard helpen wij je graag een handje verder!

Als je onze 5 stappen volgt, komt daar een praktisch eisenlijstje uit, waarmee je de perfecte kerstverlichting voor jouw situatie in een mum van tijd gevonden hebt!

Stap 1: Kerstverlichting voor binnen of buiten

De meeste kerstverlichting is geschikt voor binnen. Mocht je iets zoeken voor buiten, dan zijn er wel een aantal zaken om op te letten. Als het doel is om een boompje of struik te voorzien van kerstverlichting, dan kun je prima kiezen voor LED-verlichting met een lampafstand van 10 cm. Een timer is voor buiten ideaal, zodat je deze éénmalig kunt instellen en deze op het juiste moment aangaat. Wil je verlichting langs de ramen of de gevel? Dan is ijspegel verlichting een goede keuze.

Stap 2: De afstand tussen de lampjes

Dit lijkt misschien een minder belangrijke, maar schijn bedriegt. Als je een snoer wilt kopen van 20 meter met een lampafstand van 10 cm, dan zitten er dus 200 lampjes in de verpakking, terwijl je bij een snoer van 10 meter met een lampafstand van 1 cm wel 1000 lampjes hebt. Let hier dus goed op! Hoe meer lampjes, hoe mooier en sprookjesachtiger het effect zal zijn! Wil je veel lampjes? Dan is clusterverlichting een goede om in het oog te houden. Deze soort heeft de meeste lampjes op een korte afstand. 

Stap 3: Kleur van de verlichting

Als eerste kun je natuurlijk kiezen voor neutrale verlichting of gekleurde verlichting. Bij de keuze voor neutrale verlichting, is daar vaak de kuze voor classic warm (wat gelig) en warm wit (witter). Traditionele LED verlichting wordt door de meesten te fel gevonden voor in huis, maar voor in de tuin is het een prima keuze. Hierbij is het glas doorzichtig en standaard. De soft-LED lampjes hebben mat glas en geven een zachter licht af, waardoor ze ook geschikt zijn voor in huis.
 

Stap 4: Hoeveel lampjes heb ik eigenlijk nodig?

Het aantal lampjes en de lengte van het snoer is afhankelijk van de hoogte van de kerstboom. 

Een handige richtlijn is de volgende:

 • Kerstboom 160 cm > minsten s 12 meter verlichting
 • Kerstboom 180 cm > minimaal 14 meter verlichting
 • Kerstboom 200 cm > minimaal 16 meter verlichting
 • Kerstboom 220 cm > minimaal 18 meter verlichting
 • Kerstboom 240 cm > minimaal 20 meter verlichting

Ben je gek op veel lampjes in je boom? Dan is het verstandig om in deze lengtes te kiezen voor cluster verlichting, doordat de lampjes dichter op elkaar zitten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een langer snoer te kiezen. 
 

Stap 5: Soort verlichting

Er zijn vele verschillende soorten kerstverlichting. Wij zetten een aantal soorten hieronder voor je op een rij.

 • Hallogeen kerstverlichting: deze verlichting komt overeen met de ouderwetse gloeilamp en verbruikt ook aardig wat energie.
 • LED kerstverlichting: deze verlichting bespaart je al snel 70% in energieverbruik én is oersterk. 
 • 1 2 Glow: dit is een nieuw soort verlichting, waarbij er aan één snoer verschillende zijsnoeren zitten. Hierdoor is het hoofdsnoer een stuk korter en heb je minder kans op draden die in de knoop zitten.
 • LED’s Connect: bij deze buitenverlichting koppel je verschillende soorten verlichting aan elkaar en kun je deze bedienen met je smartphone.
 • Draadverlichting op batterij: dit is ideaal voor kerststukjes of andere decoratieve doeleinden, omdat je niet afhankelijk bent van een stekker.
   

Ben je er al uit welke kerstverlichting er voor jou het meest geschikt is? Mocht je nog vragen hebben, dan ben je altijd welkom bij ons in de winkel. Onze kerstexperts helpen je graag verder. Je kunt ook altijd een kijkje nemen in onze webshop!