Vandaag geopend van 10:00 tot 17:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Kruiden kweken stap voor stap

Ook kruiden hoef je niet steeds bij de winkel te kopen. Als je ze eenmaal zelf hebt staan in je moestuin, dan kun je heerlijke verse peterselie gebruiken voor in soepen, koriander voor je curry gerecht en munt voor de thee. Krijg je al trek? Mooi, dan is het tijd om aan de slag te gaan!

Kruiden kweken doe je namelijk lekker zelf met gemak!

Basilicum

Zaaien: vanaf mei

Oogsten: Juli tot oktober

Start: Het is van belang dat voordat je begint, de bovenste 10 cm van de moestuin bedekt is met biologische moestuingrond. Deze grond vind je uiteraard bij ons in het tuincentrum, net als de kruidenzaadjes. De basilicum zaadjes kun je 25 cm uit elkaar in de grond planten. Gooi er wat aarde overheen, zodat ze een halve tot één cm onder de aarde komen te liggen. De aarde hoeft niet aangedrukt te worden. Zorg dat je het onkruid steeds weghaalt en dat de zaadjes voldoende water en voeding krijgen.

Bieslook

Zaaien: vanaf mei

Oogsten: tot in oktober

Start: Zorg voordat je begint, dat de bovenste 10 centimeter van je moestuin bedekt is met moestuingrond. Deze is bij ons in het tuincentrum verkrijgbaar. Nu is het tijd om de bieslookzaadjes in de grond te stoppen. Plant de zaadjes 20 cm uit elkaar en bedek ze met aarde. Zo komen ze een halve tot 1 cm diep te liggen. Let op: Druk de aarde niet aan! Geef ze voldoende water en voeding en houd je moestuin onkruidvrij.

Koriander

Zaaien: vanaf mei

Oogsten: mei tot in september

Start: Voordat je de zaadjes gaat planten is het van belang dat de bovenste laag van de grond, ongeveer 10 cm) bestaat uit biologische moestuingrond, voor de juiste voeding en grond samenstelling. Plant vervolgens de koriander zaadjes steeds 5 cm uit elkaar en bedek ze 0,5 tot 1 cm met aarde. De aarde hoeft niet aangedrukt te worden. Geef de zaadjes voldoende voeding en water.

Munt

Zaaien: van maart tot augustus

Oogsten: van mei tot oktober

Start: Start met het bedekken van de bovenste laag met 10 cm biologische moestuingrond. Zo krijgen je zaadjes de juiste start. De zaadjes mogen 40 cm uit elkaar geplant worden. Vervolgens mag hier een laag aarde van een halve tot een hele cm overheen, maar druk dit niet aan. Houdt de moestuin onkruidvrij en geef de zaadjes voldoende voeding en water.

En dan nu aan de slag!

Heb je er al zin in gekregen om lekker zelf aan de slag te gaan met kruidenzaadjes? Over een tijdje heb je dan een prachtige verzameling om dagelijks te gebruiken tijdens het koken. Geen kruiden meer kopen in de winkel, maar vers eten uit eigen tuin. Dat smaakt toch extra lekker!

Onze ervaren medewerkers adviseren je graag, dus kom gerust eens langs! (of bestel je producten in de webshop!)

Kruiden kweken in potten