Vandaag geopend van 09:30 tot 18:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Natuurlijke bestrijding: 5 tips

Insecten horen natuurlijk bij de natuur. Hier horen luizen, slakken en rupsen ook bij. Maar wat nu als deze insecten zich voleten met de mooie planten uit je tuin? Dit is natuurlijk niet de bedoeling! Bij ons in het tuincentrum vindt je diverse bestrijdingsmiddelen, op natuurlijke basis, maar ook op chemische basis voor het meer hardnekkige werk. Hiernaast helpen wij je natuurlijk ook graag met natuurlijke tips, die je tuin beter bestand maken tegen plagen. Lees vooral even verder!

5 tips voor natuurlijke bestrijding in de tuin

 1. Het is verstandig om de tuin aantrekkelijk te maken voor egels en vogels. Dit zijn namelijk de natuurlijke vijanden van plagen, dus als zij aanwezig zijn, heben de insecten minder kans.
   
 2. Als er goed is nagedacht over de plantkeuze, dan is krijgt de tuin meer weerstand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan planten die het best tot zijn recht komen op een zonnige of schaduw plek, maar ook welke bodemstructuur aansluit bij de plant. Hoe beter een plant groeit, hoe sterker deze en dus ook de tuin wordt!
   
 3. Is er een mol gespot? Dan is het slim om deze zo snel als dat kan weer terug de grond in te duwen! Waarom? Zo komt de mollengang weer vol met aarde, waardoor de mol meer moeite moet doen om weer boven de grond uit te komen.
   
 4. Als je stukken aangetaste plant en struik met de insecten bij het GFT afval gooit, dan is het niet verstandig om dit weer te hergebruiken als compost. Dan blijf je de tuin besmetten. Je kunt het wel apart bewaren, zodat de rest van het GFT afval wél gecomposteerd kan worden.
   
 5. Chemische bestrijdingsmiddelen zijn natuurlijk een optie als je je geen raadt meer weet. Wees hiermee altijd erg voorzichtig! Naast het feit dat ze schadelijk zijn voor het milieu, zijn ze dit ook voor dieren en mensen. Let dus op met huisdieren en kinderen. Ook vogels, bijen. vlinders en egels (die juist wél welkom zijn), kunnen last krijgen van de chemische bestrijdingsmiddelen. 

Bestrijding in de webshop

Heb je het al gezien? Bij ons in de webshop hebben wij diverse middelen als natuurlijke bestrijding. Dat is natuurlijk fijn voor je tuin, maar ook voor je omgeving! Mocht je vragen hebben, dan staan onze experts altijd voor je klaar. Zij hebben veel ervaring en adviseren je graag! Je bent van harte welkom!