Vandaag geopend van 10:00 tot 17:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Woonaccessoires stylen met onze 4 tips!

Vind je die prachtig gestylde interieurs uit magazines of op Pinterest ook zo inspirerend? Het ziet er altijd zo sfeervol en rustig uit. Je bent niet de enige als je denkt: Zo'n mooi ingericht huis? Ja graag! Maar hoe dan? Het lijkt misschien ingewikkeld, maar je kunt dit echt zelf. Onze ervaren stylisten hebben hun tips gedeeld, zodat jij hiermee aan de slag kunt! Woonaccessoires kun je zelf stylen met onze tips!

Tip 1: Groepjes maken

Als eerste is het van belang om niet overal door het huis verspreid enkele accessoires neer te zetten. Niet een kaarsenstandaard op het dressoir, een mooie plant op de salontafel en een schilderij aan de muur. Probeer groepjes te maken, zodat je de rust bewaard in huis, maar wel gezellige hoekjes creëert die verrassen... Wat tips van onze stylisten om je te helpen met het maken van de groepjes:

 • Maak combinaties van verschillende soorten accessoires.
  Maak bijvoorbeeld een combinatie van een plantenpot met plant, kandelaar met kaars, een beeldje of object, een glazen vaas met een mooie tak of veer erin en een fotolijstje met een persoonlijke foto.
 • Zorg voor verschillende hoogtes, materialen en structuur om het speels te houden.
  Mis je iets hoogs? Een vaasje met losse bloem of tak is dan een goede oplossing!
 • Let goed op dat de kleuren bij elkaar passen. Als er iets vloekt, dan valt dit al snel uit de toon.
 • Maak het persoonlijk.
  Een gezellig hoekje wordt extra persoonlijk met voor jou belangrijke objecten of herinneringen. Een grote schelp van die mooie vakantie, die tekening van de kinderen die niet weg mag of die zelf gevonden veer tijdens de wandeling in de natuur. Uiteraard kun je ook denken aan een antieke schaal of erfstuk.
 • Zet de gekozen accessoires bij elkaar om te zien of het matcht.
  Valt er iets buiten de boot? Haal dit dan weg en kijk nog eens goed. Als het klopt, dan zie je dat vaak snel. 

Tip 2: Zonder symmetrie wordt het speels en eigen!

Veel mensen volgen de symmetrie. Als ik ergens twee stuks van koop, dan klopt het. Twee plantenpotjes naast elkaar, twee vaasjes of twee lijstjes met foto's erin. Ernaast twee waxinelichthouders of natuurlijk twee kaarsenstandaards. Op de één of andere manier lijkt dit er in Nederland een beetje ingebakken te zitten. Het kan mooi zijn, maar is niet altijd super verrassend. Het is zelfs eerder voorspelbaar.

Probeer juist eens enkele stuks te kiezen die goed bij elkaar passen, om zo een eigen sfeer en stijl neer te zetten die jullie huis een oppepper geeft. Door te kijken naar verschillende items of objecten in eenzelfde tint, maar met verschillende materialen en structuren, kom je al een heel eind. Start eens met accessoires die je al in huis hebt en graag wilt houden. Dat kan je uitgangspunt zijn en dan hoef je het alleen nog maar aan te vullen. Oneven aantallen zijn nu eenmaal speelser en meer van deze tijd. Moeite met proberen? Vraag dan gerust eens advies aan de stylistes in de winkel. Ze adviseren je graag en zijn een kei in styling!

Tip 3: Verras door het anders te doen

Het anders doen? Hoe doe ik dat? Nou, door bijvoorbeeld die mooie pot met plant vervolgens weer in een draadmand neer te zetten. Gooi de gevonden kastagnes, dennenappels en stenen in een mooie schaal. Die spiegel hoef je niet 'onzichtbaar' te bevestigen met een haakje erachter, maar juist met een opvallende (misschien wel gouden dierenkop) wandhaak, waaraan je de spiegel met een touw of leren koord ophangt. Probeer eens iets anders te doen, door bijvoorbeeld een gezellig hoekje met accessoires uit te lichten met een mooie vloerlamp of wandlamp erboven, of door gewoon een aantal mooie kussens niet op de bank, maar opgestapeld naast de bank neer te zetten. Heb je al gedacht aan een beeldje of kunststuk onder een stolp of een decoratief trapje tegen de muur met plaids erover? Iets nieuws kan enorm verfrissen!

Tip 4: Kies voor gerichte kleuren of ton sur ton

Mag het interieur of de accessoires wel wat gewaagd zijn? Dan kun je denken aan mooie kleurcombinaties. Jade groen wordt warm met een okergeel, maar maak je wat killer in combinatie met een grijskleur. Roodbruin in combinatie met een zacht roze klinkt erg gewaagd, maar heeft een zachte en warme uitstraling. Weet je wat het mooie is aan woonaccessoires? Af en toe veranderen is geen punt. Met een nieuw kleed, kussens en wat plantenpotten in een andere kleur of kleurencombinatie kun je direct een heel nieuwe sfeer creëeren! Hoe meer je probeert, hoe beter het gaat! Voor inspiratie kun je altijd even langskomen bij ons in het tuincentrum. Onze experts maken ook trendy combinaties, waar je veel leuke ideeën uit kunt halen!

Woonaccessoires kopen

Ben je geïnspireerd? Wij hopen van wel! Nu kun je aan de slag met kussens en plaids voor op de bank, lijstjes, hangpotten met planten, posters en spiegels aan de wand en gezellige hoekjes met plantjes, kaarsen, beeldjes en foto's of persoonlijke items, zoals die bijzondere schelp van een mooie reis of die dennenappel die niet weg mag van de kinderen.

Wij hebben in het tuincentrum alles om van jouw huis echt een thuis te maken. Mooie woonaccessoires in prachtige kleuren om die eigen stijl te creëeen die goed bij je past. Kom gerust bij ons langs om ons ruime assortiment te bekijken. Wij staan klaar om je te adviseren als je er echt niet uitkomt en helpen je graag! Graag tot snel bij ons in het tuincentrum!