Kerstversiering

Wat heb je nodig om van een boom een kerstboom te maken? Kerstversiering natuurlijk! Denk aan kerstballen, andere decoratieve boomhangers, lametta slingers én (niet onbelangrijk) een piek. En dat is stiekem het leukste aan de kersttijd: het decoreren.

Zoals ieder mens uniek is, zo is ook elke kerstboom uniek. Tuurlijk zijn er elk jaar nieuwe kersttrends te vinden, maar jij kiest welke items in de boom gaan. Wil je op de klassieke toer of houd je juist van een mengelmoes? Het maakt niet uit, want jij hebt zelf de touwtjes in handen. Letterlijk. Tenzij jouw kerstballen juist aan een haakje belanden...

In deze webshop bieden wij een kleine selectie kerstartikelen aan, gekozen uit een paar inspirerende kersttrends. Bezoek ons tuincentrum voor het hele assortiment en natuurlijk ook onze kerstshow 'Christmas Sparkle'.

Kersttrend: Embrace Nature

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerstdecoratie

Ieder jaar zijn er weer diverse kersttrends, waar het hele land weer van smult. Zo ook dit jaar en uiteraard hebben ook wij hiervoor prachtige kerstdecoratie in ons assortiment! Ook vertellen onze experts jou hoe je op professionele wijze een kerstboom optuigd. Zo staat jouw boom de komende periode als prachtige eyecatcher te shinen!

Kerstboom aankleden

De kerstboom aankleden lijkt misschien niet zo moeilijk, maar met een paar handige tips van onze kerst stylisten maak jij jouw boom nóg mooier dan hij al was! Benieuwd naar de juiste volgorde om je boom op te tuigen en extra tips? Lees dan snel verder!
 

1. Kerstverlichting

Staat de boom op de juiste plek in huis? Staat hij stevig in een mand, pot of standaard? Dan is het tijd om te starten met de verlichting. Dit is natuurlijk alleen het geval als je geen kerstboom hebt staan waar de verlichting al in verwerkt is. De verlichting is een goed uitgangspunt, omdat het snoer goed in de boom verwerkt moet worden, zodat hiervoor de kerstdecoratie kan komen. Met de verlichting is het handig om te starten van onder naar boven en rondom te gaan. Steek de stekker in het stopcontact, zodat je ziet dat alle lampjes branden en draaien maar! Als ze hangen, stap dan even naar achter en kijk even of de verdeling goed is. Ons motto is: je kunt nooit genoeg lichtjes hebben!
 

2. Slingers (optioneel)

Niet iedereen heeft slingers, maar als je deze hebt, dan zijn deze na de verlichting aan de beurt. Dit is omdat deze ook om de boom heen gaan en meer ruimte innemen ten opzichte van de kerstballen en overige kerstdecoratie. Kijk ook hierbij weer of de verdeling goed is.
 

3. Ballen

De ballen zijn nu aan de beurt! Heb je verschillende maten beschikbaar? Hang dan de grootste ballen onderin de boom en werk met de kleinere maten naar boven toe. Zo houdt je de boom in evenwicht en passen de ballen bij de breedte van de kerstboom. Nóg een handige tip is om de glimmende ballen wat dieper in de boom te hangen en de matte ballen meet aan de uiteinden van de takken. De dieper gelegen ballen reflecteren de verlichting, waardoor er meer diepte in de boom ontstaat.
 

4. Decoratie

Vaak zijn er naast de kerstballen nog andere kerstdecoratie beschikbaar. Leuke figuren in een thema of kleur of juist verschillende kleuren door elkaar, het kan en mag allemaal! Hang deze eyecatchers op de lege plekken tussen de ballen en slingers. De ballen zijn een mooie opvulling, maar deze items gaan het hem doen voor jouw boom!
 

5. Piek

Op iedere boom hoort nu eenmaal een piek. Bewaar deze voor het laatst. Dit is de traditie en het kopstuk van de boom! Het is even priegelen om deze bovenop te zetten, zonder dat er van alles uit de boom valt, maar het resultaat mag er zijn!

Kersttrends 2019

1. IJsavonturen op de Noordpool
 

In deze kersttrend draait het om winters wit, ijspegels, eskimo’s, koele blauwe kleuren, en sneeuw. Super cool natuurlijk en erg stijlvol en strak!
 

2. Luxe met red velvet

In deze trend voert luxe de hoofdtoon, compleet met diepe warme kleuren, bloemen, linten en velour stoffen. Heerlijk uitbundig en sfeervol!
 

3. Traditioneel Engels

Bij het traditionele Engelse denken wij aan geruite prints, knapperende haardvuren, eenden, vossen en herten als trofeeën van jachtpartijen en weelderig groen, goud en rood. Dit zien we ook duidelijk terug in deze landelijke en klassieke trend deze kerst!
 

4. Botanische kerst

Heb je thuis een urban jungle gecreëerd met veel natuurlijke materialen en veel groen? Dan past deze kersttrend perfect bij jou! Prachtige droogbloemen, met mos bedekte ornamenten en zachte kleuren als eucalyptus, mosterdgeel, dennengroen en licht goud.
 

5. Vintage & nostalgie

Een speelse trend met vintage en Scandinavische invloeden! Deze trend ademt het familie gevoel met traditioneel groen en rood, in combinatie met vintage ornamenten (denk aan kersttreintjes) en vrolijke decoraties.
 

6. Industriële kerst

Deze kersttrend is verrassend en nieuw: warm en stoer, koel blauw in combinatie met zwart, beige en rosewood. Industrieel, maar toch warm en sfeervol!
 

7. Sprookjesachtig roze

Voor de meiden die gek zijn op sprookjes is hier de mierzoete kersttrend, compleet met glitters, roze, wit en parelmoer. Uiteraard zijn de flamingo’s, unicorns en zeedieren ook niet vergeten. Het wordt niet veel meer girly dan dit!

 

Hopelijk hebben we jou een aantal handige tips kunnen geven, compleet met inspiratie voor het nieuwe kerstseizoen. Ben jij eruit welke trend je de leukste vindt? Kom gerust langs bij ons in het tuincentrum om de trends met eigen ogen te bewonderen in onze prachtige kerstshow! Online vind je ook een mooie selectie van onze kerstdecoratie. Veel shop plezier!