Vandaag geopend van 09:30 tot 18:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Graszoden aanleggen in 6 stappen

Als je voor graszoden hebt gekozen kun je vast niet wachten om het resultaat te zien! Speciaal voor jou hebben onze graszoden experts wat handige tips op een rij gezet, zodat je met gemak zelf je graszoden kunt leggen en zo lang mogelijk plezier hebt van een prachtige levendige en groene grasmat!

Wist je trouwens dat je graszoden het hele jaar door kunt aanleggen? Behalve als het vriest of sneeuwt. Mocht het vlak na het aanleggen toch gaan vriezen, dan is dit geen probleem. Als het gaat dooien, dan groeien de wortels weer verder!

Stap 1: Een goede ondergrond

Voordat je de nieuwe graszoden gaat leggen, moet de ondergrond goed omgespit zijn, mag de oude grasmat verwijderd worden en moet er voldoende voeding in de bodem zitten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 2: Egaliseren

De grond krijg je egaal door deze aan te lopen of hier met een wals overheen te gaan. Vervolgens kan met een hark of plank de bodem zo glad en egaal mogelijk gemaakt worden. Dit proces wordt vaak tweemaal herhaald om het resultaat te verbeteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 3: Graszoden uitrollen

De graszoden zullen beter hechten als de ondergrond wat losser is. Ga hier dus eerst nog even licht met een hark overheen. Rol vervolgens het gras uit en plaats de stroken dicht tegen elkaar aan. Rondom de buitenranden kun je wat potgrond strooien tegen uitdroging. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 4: Aanrollen en water geven

Om het contact met de ondergrond optimaal te krijgen moeten de graszoden goed aangerold worden. De graszoden mogen vervolgens voldoende water krijgen en door en door nat zijn voor het beste resultaat. De eerste twee tot drie weken mogen de graszoden twee tot drie keer per dag water krijgen voor het beste resultaat. Hierna zijn ze vastgegroeid en kun je gaan minderen met water geven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 5: Gras maaien

Een nieuwe grasmat heeft in het begin extra verzorging nodig. Afhankelijk van het weer en de temperatuur kun je vaak binnen een paar dagen de eerste maaibeurt uitvoeren. Maai het gras niet te kort en kies liever voor iets vaker een klein stukje korter maaien, dan één keer een stuk korter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 6: Bemesten

Bemest jouw grasmat regelmatig voor het mooiste resultaat! Naast voeding voor een goede groei betekent het ook extra weerstand!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Graszoden kopen

Graszoden zijn op bestelling bij ons verkrijgbaar in de winkel of online. Kom gerust eens bij ons langs in het tuincentrum als je meer wilt weten over verschillende soorten bemesting, welk type grasmaaier het beste bij jouw situatie past of als je ander gereedschap zoekt voor je tuin. Onze experts adviseren u graag!

Online bestellen is ook geen probleem, want dat doe je HIER!