Vandaag geopend van 09:30 tot 20:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Phalaenopsis

Groot favoriet in de Nederlandse huiskamers: de Phalaenopsis! Door haar uiterlijk ook wel vlinderorchidee genoemd.

Deze orchidee kenmerkt zich door haar makkelijke verzorging, lange bloeiduur en past in allerlei interieurstijlen door de variatie aan bloemkleuren.

Een kleine selectie orchideeën is hier online te bestellen. Bezoek ons tuincentrum voor het volledige aanbod, mooie arrangementen en persoonlijk advies.

 

Wit: een stijlvolle klassieker

Hoe zorg je voor een orchidee?

Temperatuur


De Phalaenopsis gedijt het beste bij een minimum nachttemperatuur van 16°C en een maximum dagtemperatuur van 24°C. Een ideale dagtemperatuur ligt tussen 20 tot 22°C.


Let dus op dat je de Orchidee niet achter een raam op de zon zet, want daar kan de temperatuur aardig oplopen! Wij willen natuurlijk wél dat je zo lang mogelijk van je prachtige Orchidee kunt genieten!

 

Water


Dompel de orchidee wekelijks 5 tot 10 minuten onder in water. Na het dompelen mag je de pot laten uitlekken en vervolgens kan de orchidee gerust zeven dagen zonder water.

 

Dat betekent dat de verzorging helemaal niet zo ingewikkeld is als het vaak gezegd wordt. Met een beetje liefde, de juiste locatie in huis en een wekelijkse dompelbeurt, kom je al een heel eind!

 

Grond


Het is belangrijk dat de Phalaenopsis in een luchtige grond staat die voor een vochthoudende drainage zorgt. Speciale orchideeëngrond is daarvoor ideaal.


Deze grond is uiteraard bij ons in Tuincentrum
Ockenburgh verkrijgbaar. Makkelijker kunnen wij het niet maken!

Let op de kleintjes

Roze en paars: meer kleur in huis!

Opti-flor: Creating Orchids

Orchideeën van Opti-flor brengen sfeer en kleur in miljoenen Europese huiskamers, kantoren en hotellobby's. Ook dragen ze bij aan een exclusieve uitstraling van een keur aan internationale evenementen.

Hun totale collectie bestaat uit 29 verschillende pronkstukken. Elk pronkstuk is weer op een andere manier uniek. Toch hebben al deze orchideeën één ding met elkaar gemeen. Ze zijn zonder uitzondering met de grootst mogelijke passie en toewijding gekweekt.