Phalaenopsis

Groot favoriet in de Nederlandse huiskamers: de Phalaenopsis! Door haar uiterlijk ook wel vlinderorchidee genoemd.

Deze orchidee kenmerkt zich door haar makkelijke verzorging, lange bloeiduur en past in allerlei interieurstijlen door de variatie aan bloemkleuren.

Een kleine selectie orchideeën is hier online te bestellen. Bezoek ons tuincentrum voor het volledige aanbod, mooie arrangementen en persoonlijk advies.

 

Wit: een stijlvolle klassieker

Hoe zorg je voor een orchidee?

Temperatuur

De Phalaenopsis gedijt het beste bij een minimum nachttemperatuur van 16°C en een maximum dagtemperatuur van 24°C. Een ideale dagtemperatuur ligt tussen 20 tot 22°C.

 

 

 

 

Water

Dompel de orchidee wekelijks 5 tot 10 minuten. Na het dompelen de pot laten uitlekken en vervolgens kan de orchidee gerust zeven dagen zonder water.

 

 

 

 

 

Grond

Het is belangrijk dat de Phalaenopsis in een luchtige grond staat die voor een vochthoudende drainage zorgt. Speciale orchideeëngrond is daarvoor ideaal.

 

 

 

 

 

Let op de kleintjes

Roze en paars: meer kleur in huis!

Opti-flor: Creating Orchids

Orchideeën van Opti-flor brengen sfeer en kleur in miljoenen Europese huiskamers, kantoren en hotellobby's. Ook dragen ze bij aan een exclusieve uitstraling van een keur aan internationale evenementen.

Hun totale collectie bestaat uit 29 verschillende pronkstukken. Elk pronkstuk is weer op een andere manier uniek. Toch hebben al deze orchideeën één ding met elkaar gemeen. Ze zijn zonder uitzondering met de grootst mogelijke passie en toewijding gekweekt.

Meer informatie over deze kwekerij? Bezoek dan de website van Opti-flor.