Vandaag geopend van 10:00 tot 17:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Hoera: ZON!

Iedereen wordt blij van het zonnetje wat schijnt. Lekker veel licht in huis en de temperaturen stijgen met de zon erbij al sneller omhoog. Het is goed voor alles wat groeit en bloeit en werkt ook nog eens positief op het humeur! Of je nu in een koudere periode achter het raam geniet met een kop thee of een dag gaat zonnebaden in de tuin. De zon is een positieve aanvulling op iedere dag!

Zon of schaduw?

Het enige is dat de ene persoon gerust een hele dag ligt te zonnebaden en de ander liever in de schaduw vertoeft. Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want een goede parasol is geen overbodige luxe! Zo kun je kiezen en kun je zelfs in de vroege ochtendzon juist wél fijn de krant lezen, terwijl je op de heetste uren van de dag de veilige beschutting van de schaduw opzoekt om te lunchen of visite te ontvangen. Die keuze is natuurlijk heerlijk!

Een goede parasol kopen

Van een goede parasol heb je jarenlang plezier! Je kunt een stuk gemakkelijker buiten een boek of tijdschrift lezen, zonder constant met je ogen te hoeven knijpen. Een parasol geeft verkoeling op hete dagen en zorgt ervoor dat je langer en meer comfortabel kunt genieten van terras en tuin. Eten is ook fijner in de schaduw, omdat het eten zo beschut is van vallende blaadjes en pluisjes uit de lucht. Wist je dat etenswaren sneller aangetast worden door de zon? Hopla, de parasol erboven dus! Op hete dagen is het extra fijn dat je onder de parasol nog wel kunt genieten van een windje. Dat is verkoeling dubbelop!

De voordelen van een parasol

 • Keuze
  Je hebt de keuze om te genieten van de zon of de verkoeling van de schaduw. Inklappen en uitklappen is alles wat nodig is.
 • Schaduw
  Ook op warme momenten, waarop je normaal gezien naar binnen zou vluchten kunt je nu fijn buiten blijven zitten.

 • Meer tijd buiten
  Je geniet dus langer en meer van je eigen buitenruimte!

Soorten parasols

Er zijn parasols beschikbaar in verschillende soorten en maten. Het materiaal van het doek kan uiteenlopen in verschillende kleuren en kan verschillende vuil- en waterafstotende afwerkingen hebben. Voor ieder terras of boven iedere tuinset of loungeset hebben wij een geschikte mogelijkheid in het tuincentrum. Kom gerust bij ons langs, zodat wij je goed kunnen adviseren.

Parasol checklist

Wil je een parasol kopen? Loop deze korte checklist dan even na, zodat je niks over het hoofd ziet.

 • Afmeting van de parasol
  Kijk goed welke oppervlakte je ongeveer wilt bedekken met schaduw, zodat je niet met een te klein exemplaar thuiskomt. Liever iets te groot dan iets te klein!
 • Parasol knikken
  Sommige parasols kunnen geknikt worden en andere niet. In het geval van een kleinere oppervlakte is het handig om de parasol te kunnen knikken, omdat er soms niet genoeg ruimte is om deze te kunnen verplaatsen.

 • Parasol standaard
  Bij een parasol hoort ook een goede parasol standaard. Denk er goed over na of je de parasol op een vaste plek wilt hebben staan of dat je hem regelmatig wilt gaan verplaatsen. Het kunnen verplaatsen van de parasol is namelijk erg gemakkelijk bij het draaien van de zon en wij hebben mooie parasol standaards die je zonder veel moeite kunt verrijden! Kies dus voor een standaard op wieltjes.

 • De kleur en afwerking van het doek
  Heb je een donkere of lichte tuinset, loungebank of kunnens staan? Het is vaak mooi om het doek van de parasol in dezelfde tint te houden, zodat het één geheel blijft. Voor de afwerking kun je letten op een strakke of meer sierlijke afwerking. Dit is zeer smaak gebonden.

Parasol kopen

Ben je graag goed voorbereid op warme dagen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres voor een breed en kwalitatief assortiment. Voor iedere plek, of je nu een grote tuin heeft of een klein balkon, hebben wij een passende oplossing. Verschillende maten, kleuren en systemen zijn bij ons beschikbaar. Je bent van harte welkom om eens bij ons te komen kijken. Onze ervaren medewerkers staan voor je klaar om je te adviseren. Je bent van harte welkom bij Tuincentrum Ockenburgh!

Alvast vanuit huis inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje in de webshop!