Tuintips juli

Tuintips juli

Juli is doorgaans een zeer warme maand. Terwijl wij het liever rustig aan doen op een zonovergoten dag – zeker rond het middaguur – groeien en bloeien de planten, struiken, groenten en kruiden dat het een lieve lust is, mits ze voldoende water krijgen. Je kunt nu volop genieten van de vele bloemen, geuren en een verse oogst. Steek ook af en toe de handen uit de mouwen met deze tuinklustips voor juli.

15 tuintips voor juli

 1. Geef pot- en kuipplanten en hanging baskets elke dag water. Verwijder uitgebloeide bloemen en geef ze ook regelmatig vloeibare voeding, zodat ze nog heel lang doorbloeien.
 2. Sproei de border en het gazon liever om de zoveel dagen gedurende een lange tijd dan elke dag een beetje.
 3. Zaai tweejarigen, zoals vingerhoedskruid, IJslandse papaver, juffertje-in-het-groen, stokroos, judaspenning en damastbloem.
 4. In de moestuin of vierkante-meterbak kun je (snij)bietjes, broccoli, radijs, wortel, sla, paksoi, Chinese kool en spinazie zaaien en andijvie, winterkool, late aardappelen en late prei planten.
 5. Oogst kruiden en laat de kruiden die je niet meteen gebruikt drogen.
 6. Plant bolletjes van de herfsttijloos (Colchicum) in het gazon of aan de voet van een struik. Plant ze circa tien centimeter diep en op minstens vijftien centimeter afstand van elkaar.
 7. Vul bakken en potten met zomerbloeiers als lobelia, surfinia, petunia, dahlia, potgeranium (Pelargonium), Diascia, Cosmea en Kalanchoë.
 8. Je kunt nu ook nog bloeiende vaste planten in de border zetten, maar bedenk dat ze regelmatig water nodig hebben als het lang droog en warm blijft. Doe dit dus niet vlak voordat je op vakantie gaat.
 9. Vergeet niet op tijd een goede buur, vriend(in) of familielid te vragen je tuin- en kamerplanten te verzorgen als je op vakantie gaat. Zet alle potplanten bij elkaar met een gieter ernaast en zet de zwenksproeier alvast klaar op de juiste plek.
 10. Maai het gras niet te kort om verbranding door de zon te voorkomen. Geef mest als er regen wordt verwacht.
 11. Vul het vijverwater regelmatig aan en verwijder algen.
 12. Verwijder onkruid en (naakt)slakken.
 13. Snoei struiken die in het voorjaar bloeien, zoals Ribes, Forsythia en Spiraea, leiappels en -peren en knip de lange zijtakken van de blauweregen terug.
 14. Neem zomerstekken van struiken als hortensia, buxus, forsythia, wilg en vlinderstruik.  
 15. Organiseer een tuinfeest. Voor feestelijke accessoires en praktische benodigdheden kun je uiteraard terecht in ons tuincentrum in Den Haag.

Een heel fijne zomer!
 

Verder lezen

Fleurige bloesemtakken

Haal nu al het voorjaar in huis! In ons tuincentrum in heb je volop keuze uit mooie bloesemtakken of voorjaarstakken met (geurende) bloemen. Slechts een enkele tak in een mooie hoge vaas heeft al een groots en lentefris effect.

Lees meer...
Top 10 lentebloeiers

De lente lijkt, afhankelijk van de weergoden, soms nog heel ver weg. Maar wie goed kijkt ziet al het eerste prille groen: nieuwe scheuten aan kale takken of de voet van plantenstengels en voorjaarsbollen die hun kopjes boven de grond steken. Vervroeg de lente met deze fijne vroegbloeiers in je tuin of op je balkon!

Lees meer...
Een tuincentrum vol Valentijnsverrassingen

Donderdag 14 februari 2019 hangt de liefde in de lucht: het is Valentijnsdag! Een bos rode rozen is natuurlijk altijd een schot in de roos, maar je kunt je (geheime) geliefde op nog veel meer manieren verrassen met een mooi en origineel cadeau voor Valentijn. 

Lees meer...
Inspirerende tuinbeurzen

Het is elke dag al duidelijk langer licht, maar voorlopig is het nog geen lente. Kun je niet wachten tot je weer volop kunt gaan tuinieren of moestuinieren? Begin het nieuwe tuinseizoen goed met een bezoek aan de inspirerende tuinbeurzen Tuin & Sfeer of TuinIdee.

Lees meer...