Vandaag geopend van 09:30 tot 18:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balkon: de hoogte in!

De zomer staat weer voor de deur! Hoogste tijd dus om je balkon gereed te maken. Of het nou gaat om een totale make-over of een opfrisser met nieuwe balkonplantjes, maak een gezellig hoekje zodat je deze zomer heerlijk op eigen balkon tot rust kunt komen.

Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet!

 

 

 

 

 

Ga de hoogte in

Ook al is je balkon klein, je kunt het nog steeds omtoveren in een fleurige bloemenzee. Wees creatief en maak gebruik van alle beschikbare ruimte. Geen plek meer voor bloempotten en plantenbakken op de grond? Ga dan gewoon de hoogte in! Zelfs die saaie regenpijp of balkon reling is eenvoudig op te fleuren met mooie balkonbakken.

 

 

 

 

 

 

 

Van kunststof tot riet

Welke stijl je voorkeur ook heeft, er zijn veel leuke spullen te vinden om het balkon gezellig mee in te richten. Planten spelen vaak de hoofdrol in zo´n tafereel, maar net zo belangrijk zijn de bloempotten en plantenbakken die je gebruikt. Tegenwoordig heb je keuze uit allerlei duurzame materialen zoals kunststof, zink, riet of aardewerk.

 

 

 

 

 

 

Een balkon is perfect voor...

...je portemonnee!

Doordat een balkon vaak klein van stuk is, kan elke verandering een groots effect hebben. Oké het vergt wat creativiteit om je balkon optimaal te benutten, maar je portemonnee zal minder belast worden dan bij het inrichten van een tuin.

...twijfelkonten!

Terwijl een tuinontwerp voor jaren vastligt, kan je met een balkon nog alle kanten op. Wil je dit jaar een vleugje Ibiza op je balkon? En misschien volgend jaar helemaal op Italiaanse toer? Geen probleem, met een paar aanpassingen is het geregeld!

...moestuintjes!

Het balkon een excuus om niet te moestuinieren? Welnee! Je kan prima de hoogte in om eigen groenten en kruiden te kweken. Houd wel rekening met weersomstandigheden en vogels die het lekkers uit je moestuin willen pikken.

 

 

 

 

Weinig onderhoud, veel plezier

Elke buitenruimte leeft op dankzij mooie plantjes, maar denk je ook een beetje aan het onderhoud ? Ook al heb je geen groene vingers, laat je niet afschrikken! Een beetje aandacht doet wonderen. En maak het jezelf gewoon zo makkelijk mogelijk. Zo bestaan er balkonbakken met een ingebouwd waterreservoir zodat jij niet telkens met je gieter aan de slag hoeft. Uiteraard kun je altijd op onze buitenafdeling terecht voor advies over plantjes geschikt voor jouw balkon.

 

 

Verleng je huiskamer

Na een lange werkdag is het heerlijk uitrusten in de frisse buitenlucht. Verleng je huiskamer naar buiten en maak van je balkon een fijn en gezellig hoekje. Of je nou van landelijk of modern houdt, door dezelfde stijl in beide ruimtes te gebruiken, oogt jouw balkon optisch groter. Laat kleuren uit je interieur terugkomen in balkonaccessoires zoals zitkussens, balkonbakken of zelfs een buitenkleed. Je zult zien dat deze details het verschil maken en je balkon echt in een eigen plekje veranderd.

 

 

 

 

 

Verder lezen?