Vandaag geopend van 09:30 tot 18:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verzorging

De Mandevilla is ‘sweet’ in haar verzorging. In het voorjaar heeft ze behoefte aan extra voeding zodat ze lang en rijk blij bloeien. In de winter en het voorjaar, doet ze het goed met maar 1 keer per week water. Zodra het warmer wordt, lust ze wel 2 keer per week water. Zet haar in goed doorlatende, matig vochtige grond. Ze is gek op aandacht: haal haar uitgebloeide bloemen af en toe weg, dan geeft ze je nóg meer bloeiende romantiek!

Mandevilla

 

Een tropische oase vol
flamboyante bloemen!

 

Met haar herkomst in het warme wild
van Midden- en Zuid-Amerika, bloeit ze
uitbundig met weelderige kelkbloemen.
Goed voor wel 6 maanden bloeiende
romantiek in de tuin of op het terras.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Standplaats

De Mandevilla groeit goed in de volle zon of halfschaduw. In de winter kan ze buiten staan, maar ze houdt niet van vorst. In serres en op patio's geniet ze. Als je haar bloemrijke romantiek in huis wilt brengen, geef haar veel natuurlijk zonlicht. Licht zorgt voor nieuwe bloemen in het voorjaar, ooh-la-la!!

 

 

 

 

 

 

Seizoen

Ze bloeit weelderig van mei tot oktober. Als je de Mandevilla voor de vorst binnen zet, kan ze tot de kerst romantische bloemen geven. Nadat de kans op vorst voorbij is, mag ze weer naar buiten. Laat je haar wel rustig wennen aan de zon?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Extra cadeautje

Haar ranken groeien maar liefst 1 meter per seizoen. De Mandevilla's van kwekerij Barreveld hebben bijgeleverde ringetjes. Hiermee kun je ze daar laten bloeien waar jij er het meeste van geniet! Daarna kun je de lange ranken wat bijknippen voordat ze haar winterplek krijgt.