Vandaag geopend van 09:30 tot 18:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Kerstboom optuigen als een pro

Een kerstboom optuigen lijkt misschien op het eerste gezicht niet zo ingewikkeld. Toch zijn de opgetuigde bomen in het tuincentrum vaak extra mooi! Wij weten hoe dat komt, want onze styling specialisten passen hier enkele simpele trucs op toe, waardoor de kerstboom mooi in balans is. Wij delen deze tips graag met je, zodat je ook thuis een kerstboom kunt optuigen als een pro!

Klaar om de kerstboom op te tuigen

Waarschijnlijk sta je er helemaal klaar voor! De boom staat in huis, de dozen met kerstversiering zijn van zolder gehaald, zelfs een snoer met een knoop waar je u tegen zegt krijgt jou niet meer uit de kerstsfeer! Klaar om de kerstboom op te tuigen? Here we go!

Kerstboom optuigen voor pro’s

We beginnen uiteraard met alle benodigdheden. 

1. De basis

 

Ten eerste moet de kerstboom goed stabiel staan op een vlakke ondergrond. Met een kunstkerstboom is dit wat gemakkelijker, omdat hier gewoon een standaard onder staat, maar bij een echte boom is hier wat werk voor nodig. Een boom met - of zonder kluit, moet eerst in een grote pot of mand met aarde geplaatst. Dit gaat wat gemakkelijk met zijn tweeën, omdat dan de ene de boom recht kan vasthouden en de ander aan de onderkant de aarde goed kan aandrukken. Staat de boom recht? Dan kun je er nog voor kiezen om een sfeervolle kerst rok om de onderkant heen te doen, zodat de snoeren niet zo zichtbaar zijn. Met een stoere pot, mand of jute zak, kom je ook een heel eind, want de eventuele verlichtingssnoeren kunnen langs de achterkant weggewerkt worden.

2. Kerstverlichting

Staat de boom recht en in de juiste mand? Dan kun je het beste starten met de verlichting. Doe deze eerst in het stopcontact om te zien of hij goed werkt. Niets is zo frustrerend als een verlichtingssnoer in een boom, die het achteraf niet lijkt te doen. Een extra bijkomstigheid is dat je tijdens het plaatsen van de verlichting direct goed kunt zien of je het goed verdeeld door de boom heen. Het is verstandig om van beneden naar boven te werken. Zo werk je van breed naar smal en hoe meer je naar boven werkt, hoe minder snoer daar nodig is. Bekijk onze pagina met kerstverlichting eens om te zien hoeveel lampjes je voor jouw hoogte boom nodig hebt en welke soorten kerstverlichting wij voor jou beschikbaar hebben.


3. Kerstdecoratie

Branden de lichtjes mooi verdeeld door de boom heen? Vaak is dit al een mooi gezicht! Tijd om de kerstdecoratie erbij te pakken en écht te starten met de aankleding. Deze is natuurlijk bij iedereen anders en iedereen heeft een eigen stijl. Sommige mensen houden van een bonte boom met allerlei kleuren door elkaar. Anderen stemmen de kerstdecoratie van de boom wat meer af op hun interieur. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Kijk dan eerst naar de basis van de boom. Wil je deze warm (goud) of koel (zilver)? Welke kleuren heeft jouw interieur? Hier kun je natuurlijk op voort borduren. Vaak is een basis van goud of zilver, in combinatie met één of twee andere kleuren een mooie start.

4. Kerstboom in balans

Een handige tip van onze stylisten: start met het inhangen van decoratie van boven naar beneden. Zo stoot je niet steeds iets uit de kerstboom. Heb je graag slingers in de boom? Start hier dan eerst mee! Gen slingers in jouw boom, dan kun je starten met de kerstballen. Deze vormen de basis van de decoratie. Je creëert balans in je kerstboom door onderaan de grootste ballen te hangen en zo steeds kleiner naar boven toe te werken. De kleine ballen hangen bovenaan, de gemiddelde maat in het midden.


5. Diepte in de kerstboom

Je krijgt een mooie diepte in de boom, door een aantal ballen wat dieper in de boom te hangen. Hiervoor kun je het beste glanzende kerstballen gebruiken, omdat deze de verlichting mooi reflecteren. Matte ballen aan de buitenkant of uiteinden van de takken, de glanzende ballen wat dieper in de boom.


6. De eyecatchers

Als de kerstballen eenmaal hangen is het tijd voor de eyecatchers. Hiermee kun je natuurlijk compleet los gaan. Een boom met treinen, pinguïns, kerstelfen of wat dan ook bij jouw stijl past. Deze hang je op de lege plekken en trekken alle aandacht naar zich toe. De eyecatchers geven de boom een heerlijk eigen sausje, dus wees hier niet te zuinig mee!


7. Piek

Een kerstboom is natuurlijk geen kerstboom zonder een piek. Een traditionele piek, mooie strik of stralende ster om de boom compleet te maken. Ook al is het niet handig, de traditie is om deze op het laatste moment pas op de boom te zetten. Deze traditie breken wij niet graag, al zijn er altijd wel één of twee ballen die sneuvelen tijdens het moment suprême van het plaatsen van de piek.

Wij hopen dat je onze beste tips zult gaan toepassen en natuurlijk zijn wij zeer benieuwd naar het resultaat! Dit resultaat mag je altijd met ons delen via Facebook, zodat ook wij weer kunnen meegenieten! Trouwens, als jouw kerstboom nog niet compleet is, ben je natuurlijk altijd van harte welkom om inspiratie op te doen in onze kerstshow! Wij hebben een uitgebreide selectie aan kerstbomen, kerstverlichting en kerst decoratie om laaiend enthousiast van te worden. Aan keuze geen gebrek, dus kom gerust eens gezellig langs!