Vandaag geopend van 10:00 tot 17:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Leesvoer: 5 BBQ boeken voor een hete zomer!

Ben je gek op barbecueën of ben je op zoek naar een leuk kado voor een barbecue fanaat? Dan zijn deze boeken echt iets voor jou! Met dit leesvoer kom je de zomer wel door!

1. Smokey Goodness – Jord Althuizen

Smokey Goodness is het BBQ-kookboek van wereldkampioen Barbecue, Jord Althuizen. Met Smokey Goodness haal je het beste uit je BBQ. Met alles over (voor)bereidingen en temperatuurbeheersing, gouden tips en inspirerende recepten: van whole hog tot pulled pork en van sushi roll tot kip op een bierblikje. Voor je het weet ben je net zo verslingerd aan de grill, het vuur en de rook als Jord. Get your grill on! 

Smokey goodness - het ultieme BBQ boek is door de vakjury uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar 2016! Het boek won ook in de categorie beste vormgeving en fotografie.  De jury over Smokey Goodness: 'Het BBQ thema is in dit boek van voor tot achter, op alle vlakken, doorgevoerd. Je ruikt de BBQ bijna. Het is een persoonlijk verhaal en een lekker vet boek met ruige recepten. Althuizen heeft zich werkelijk verdiept in de Amerikaanse barbecuecultuur en belicht die van alle kanten.' Een inspirerend kookboek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Smart BBQ – Julius Jaspers

Julius Jaspers (1962) is als topkok bekend van zijn prijswinnende kookboeken over Smart Cooking: gezellig koken voor vrienden zonder zwetend in de keuken te hoeven staan. Zijn specialiteit daarbij is barbecue en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn motto luidt: 'Open de flessen, omring je met de beste ingrediénten en aan de slag!' Hij deelde met Robert Kranenborg het podium in het RTL-programma TopChef. Smart BBQ is ook voordelig te krijgen als ebook. Hij heeft nog andere kookboeken bestsellers geschreven, met als bekende het recente barbecue kookboek BBQBijbel, ook weer een bestseller deze zomer, en zijn nieuwste kookboek van dit jaar Het ultieme hamburgerboek, dat heel goede kritieken krijgt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Fantastische vleesgerechten voor een culinaire BBQ – Steven Raichlen

Voor de liefhebbers van barbecueën die graag een flink stuk vlees zien is Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ van barbecue goeroe Steven Raichlen inspirerende lectuur. De auteur geeft uitleg over technieken voor onder meer de houtskool- en de gasbarbecue, informatie over basisingrediënten en voorbereidingen. Met recepten voor rund- en kalfsvlees, varkensvlees en worstjes, lamsvlees, kip enz. en een hoofdstuk over kruiden en sauzen. Een echte handleiding waarin aan de hand van veel werkfoto's de voorbereidingen als het klaarmaken van de barbecue, behandelen (van het vlees: snijden/pareren, inwrijven met marinade of kruidenmengsel, grillen enz.) duidelijk worden beschreven en uitgelegd. Met informatie over barbecues en barbecue benodigdheden. Minder geschikt voor mensen die hun vlees als schotel bij de supermarkt of slager halen.

 

 

 

 

 

 

 

4. Hete kolen – Jeroen Hazebroek

Jeroen Hazebroek is barbecuekok en kookt van jongs af aan op open vuur. Met zijn bedrijf Het Kookvuur verzorgt hij cateringen, demonstraties en workshops met barbecues en kamado's. Jeroen beheert de populaire website BBQ-Forum. Co-auteur Leonard Elenbaas is kok en eigenaar van Pure Passie On Tour. Hij kookt met de Big Green Egg op locatie van het Westland tot in Azië. Heet roken is een traditie die bij ons, in Noordwest-Europa, vooral met vis wordt geassocieerd: denk aan gerookte zalm en makreel. In Amerika is een mengvorm ontstaan van die Europese traditie en de lokale manier van grillen en langzaam garen boven houtvuur: de Amerikaanse barbecue keuken. Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas gingen op reis om meer over deze low & slow barbecue methode te leren. In Hete rook, de basis voor low & slow barbecue leggen ze stap voor stap de basis uit zodat je nu ook thuis aan de slag kunt.

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Rook! – Steven Raichlen

In Rook! staat het roken van vlees, vis, gevogelte en groente centraal. Er wordt onderscheid gemaakt tussen warm-roken (kippers en ham) en koud-roken (zoals mozarella affumicata en Scandinavische zalm). Raichlen richt zich uitsluitend op het roken van gerechten - van gerookte vleeswaren en zeevruchten tot gerookte cocktails, specerijen en desserts. Je zult leren hoe je kunt variëren in verschillende rooksmaken, hoe je verschillende barbecues en rookkasten kunt gebruiken en dat de mogelijkheden voor gerookte gerechten eindeloos zijn, denk aan cheesecake, room, mayonaise, boter en ijs. Een boek voor de serieuze liefhebbers.