Vandaag geopend van 09:30 tot 18:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

Schoonmaken en onderhoud hoort er ook bij...

Lange zomeravonden met familie of vrienden zijn natuurlijk nóg leuker als je hier lekker eten bij hebt. Natuurlijk denk je dan al snel aan de barbecue! Buiten eten roept toch al snel dat vakantiegevoel op en dat in eigen tuin! Ook op de koudere dagen is het juist heerlijk en knus om de barbecue aan te steken. Iedereen onder een dekentje, de heater aan, warme chocomel, lekker eten en het is al snel gezellig!

Barbecueën is natuurlijk heerlijk, maar het schoonmaken en onderhoud van de barbecue hoort er helaas ook bij. Gelukkig hoeft dat helemaal niet zo ingewikkeld te zijn met onze tips! Hoe beter jij je barbecue onderhoud, hoe langer je hier plezier van zult hebben.

Stap voor stap reinigen en onderhouden van je houtskool barbecue

1. Benodigdheden

Zorg dat je een warm sopje, zachte glasreiniger, multivezeldoekjes, een roestvrij stalen borstel en een schuursponsje klaar hebt staan.


2. De deksel

Begin bij de deksel door hem schoon te maken met het sop en de zachte kant van de schuurspons. Als hij droog is, kun je deze napoetsen met een multivezeldoek en glasreiniger.

3. De deksel aan de binnenkant

Vaak zit er aangekoekt vet aan de binnenzijde van de deksel. Uiteindelijk kan dit gaan schilferen en op het eten terecht komen. Daarom is het van belang om dit grondig te verwijderen. Dit lukt goed met een roestvrij stalen schraper, zoals te vinden is aan de achterkant van de Weber schoonmaakborstel. Vervolgens kun je de binnenkant schoonmaken met warm water en zeep.

Tip

Maak de binnenkant van de deksel steeds schoon met een warme vochtige lap na het barbecueën. Als je dit doet als de deksel nog warm is, dan is het vet gemakkelijk te verwijderen en blijft de deksel fris en schoon.

4. Het grillrooster

Borstel het grillrooster met de roestvrij stalen borstel goed schoon, zodat alle etensresten weg zijn. Ga hier vervolgens opnieuw langs met de zachte kant van je schuurspons en sop.

5. As resten

De meeste houtskool barbecues hebben onderin de barbecue een opvangsysteem voor as. Zorg ervoor dat na iedere barbecue sessie het as verwijderd wordt. Voor deze onderhoudssessie mag ook alle as verwijderd worden als dit er nog in zit.

6. Binnenkant barbecue

Nu de barbecue leeg is, kun je de binnenkant goed schoonborstelen met de staalborstel en vervolgens met het sop en de schuurspons de barbecue schoonmaken. De bak kun je afdrogen met een multivezeldoek.

Als je deze onderhoud- en poets-sessie regelmatig uitvoert, dan gaat je mooie barbecue een stuk langer mee! Mocht je op zoek zijn naar de staalborstel of andere onderdelen voor de barbecue, kom dan gerust eens langs bij ons in de winkel of neem een kijkje in de webshop!

Houtskool barbecue kopen

Barbecueën draait om gezelligheid en lekker eten. Voor veel mensen is het aanmaken van een houtskoolbarbecue onderdeel van deze gezelligheid. Wil je genieten van het echte authentieke barbecuegevoel? Dan is de houtskoolbarbecue de beste keuze voor jou! Bovendien krijgt het vlees de kenmerkende houtskoolsmaak. In ons tuincentrum geven wij je advies over de mogelijkheden en het gebruik, dus kom gerust een keer bij ons langs. Je kunt diverse accessoires zoals houtskool, borstels en spatels online bestellen in onze webshop, net zoals vele andere tuin benodigdheden!

Verder lezen?