Vandaag geopend van 09:30 tot 18:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

4 tips om te barbecueën als een PRO!

Barbecueën lijkt zo gemakkelijk, maar dat is het zeker niet! Heb jij weleens een stuk vlees op je bord gehad wat van binnen nog rauw is? Of met verbrande buitenkant? Een mooi stuk vlees, wat na de grillsessie taai geworden is? Dit komt helaas vaker voor dan je denkt! Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rij gezet, waarmee je deze acties kunt vermijden.

Grillen als een pro voor iedereen!

De tips van onze grill experts!

1. Geduld

Barbecueën moet niet te snel gaan. Als je het vlees te snel verwarmd op een te hoog vuur, dan zal de buitenkant verbranden, terwijl de binnenkant nog rauw is. De truc is om het vlees eerst dicht te schroeien op hoog vuur en vervolgens op lagere temperatuur te laten garen. Hierdoor wordt het vlees niet droog. De lagere temperatuur kun je regelen door er minder lucht bij te laten of te wachten tot de vlammen gedoofd zijn.

2. Marineren

Om het vlees de beste smaak mee te geven is de ideale combinatie om het eerst droog met kruiden in te smeren en vervolgens te marineren in vloeibare kruiden. Als je dit een dag van tevoren doet dan zijn de resultaten nóg beter, omdat de smaak er goed is ingetrokken!

3. Temperatuur van het vlees

Zorg ervoor dat je vlees nooit direct uit de koelkast op de barbecue legt. Als je het vlees 25 minuten voor de start met barbecuen uit de koelkast haalt, dan kan het op kamertemperatuur acclimatiseren. Dit verlaagt ook tegelijkertijd het risico dat het vlees verbrandt.

4. Direct en indirect grillen

Je krijgt het beste resultaat als je op de barbecue het onderscheidt maakt tussen direct en indirect grillen. Bij direct grillen leg je het vlees direct boven de warmtebron en bij indirect grillen is dat niet het geval. 

Mocht je andere vragen hebben over het gebruik van de barbecue, dan staan onze barbecue experts in het tuincentrum altijd voor je klaar.

Eet smakelijk!