Woondecoratie

Woondecoratie of de styling van je huis is meestal het leukste gedeelte van het inrichten. De grote beslissingen, zoals de keuze voor een bank of muurkleur heb je al gemaakt en nu heb je ook duidelijker voor ogen welke stijl je graag zou willen doorvoeren. Waar te beginnen? Wij helpen je graag met onze tips!

Even binnenkijken in het tuincentrum...

Onze 5 interieurstyling tips!

Soms is het lastig om keuzes te maken qua items. Je vindt veel verschillende stijlen leuk, maar om zelf een hoekje samen te stellen, dat is een ander verhaal. Wij helpen je graag met onze tips!

1. Texturen in de mix

Als je verschillende objecten bij elkaar zet, let er dan op dat je verschillende texturen gebruikt. Een hoekje met verschillende glazen vazen en potjes kan natuurlijk wel, maar wordt snel wat saai. Een ruimte wordt speels door verschillende materialen met elkaar te combineren! Een plant in een jute zak, een houten fotolijstje, een spiegel met een gouden rand, een glazen waxinelichtjes houder en een stenen vaasje met wat mooie takken erin of misschien zelfs een veer!

2. Gebruik verschillende hoogtes

Bij het combineren van woonaccessoires is het wat spannender als je verschillende hoogtes bij elkaar gebruikt. Laat een sfeervol hoekje ook gerust ‘doorlopen’ in de muur. Een aantal objecten op een hoek van de kast met erboven een leuk wandkleed, grote foto of poster. Naast het kastje kan een poef of tijdschriftenbak komen te staan, of je kunt natuurlijk kiezen voor een leuke kamerplant.

3. Let op de verhoudingen

Ga een klein hoekje niet volproppen met grote objecten. Hetzelfde geldt voor grote ruimtes, ga hier niet teveel los met kleine rommeltjes. Let erop dat de verhoudingen kloppen. Een klein lijstje aan een grote lege muur is niet de mooiste optie. Wel kun je een collage van lijsten maken, waardoor het geheel groter wordt en in verhouding staat tot de ruimte die er is. 

4. Maak groepjes

Als je gaat voor interieur accessoires, probeer deze dan in groepjes door het huis te plaatsen. Een lege plank in een open kast, een hoekje in de vensterbank, een plek op het dressoir of dat kleine bijzettafeltje naast die luie stoel. Als je overal losse kleine spulletjes neerzet, dan wordt het al snel rommelig. Groepjes van minimaal 2 tot 3 objecten zijn een stuk sfeervoller. Bepaal van tevoren waar je wat accessoires zou willen hebben, dan koop je niet teveel of te weinig.

5. Genieten en eigen maken

Het allerbelangrijkste van het inrichten en gezellig maken van je woning is dat je geniet van het proces! De stijl bepalen die je in huis wilt creëren, vervolgens op zoek en combineren van artikelen. Koop alleen wat je écht leuk vindt en combineer dit meer persoonlijke ‘schatten’. Dat beeldje wat je kocht op vakantie in dat tropische oord, een vaas die van oma geweest is, die foto met die speciale herinnering. Zo wordt het steeds meer eigen en dan wordt het extra genieten!

Kom gerust eens een kijkje nemen bij onze uitgebreide collectie aan woonaccessoires in veel uiteenlopende stijlen. Er zit vast iets voor je bij!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

1 - 6 van 6 producten