Vandaag geopend van 09:30 tot 18:00

Hulp nodig? Bel ons op 070-3971173

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barbecues

Barbecueën is altijd een feestje! De gezelligheid van grillen op vuur, leuk gezelschap en lekker eten in de buitenlucht, maakt de ervaring compleet!

In Nederland zijn wij groot fan van houtskool barbecues, maar zijn broertjes op gas en elektriciteit maken een opmars! Ook aan die barbecues zitten veel voordelen ten opzichte van houtskool, dus bedenk goed welke aspecten jij het meest belangrijk vindt tijdens een gezellige barbecue sessie!

 

Voordelen houtskool barbecue

Een houtskool barbecue is het meest populair in Nederland. Er zitten dan ook bepaalde voordelen aan een houtskool barbecue:

 • Een houtskool barbecue heeft een authentieke vibe en geeft een soort ‘oer gevoel’. De beleving van de geur van de kolen en het wachten tot het vlees op de grill kan draagt hieraan bij. 
 • De temperatuur kan oplopen tot wel 400 graden, wat je met een andere soort barbecue niet gaat halen.
 • De barbecue met deksel kun je het hele jaar door gebruiken.
 • Er zijn veel verschillende bereidingen mogelijk. Niet alleen direct en indirect grillen, maar met accessoires als een bakplaat, wok pan, gevogelte stomer en poffertjespan kun je veel kanten op.
 • In verhouding tot een gas barbecue is een goede houtskool barbecue voordeliger.
 • Hij is snel in elkaar te zetten, dus kunt hem direct gebruiken.

Voordelen gas barbecue

Een gas barbecue geeft iets meer gemak ten opzichte van de houtskool variant. We hebben de voordelen voor je bij elkaar gezet.

 • Één druk op de knop en de barbecue begint met opwarmen. Er zijn geen houtskool of briketten nodig, geen aanmaakblokjes en wapperen of blazen om het vuur aan te krijgen is ook verleden tijd. Je kunt met 5-10 minuten van start!
 • De temperatuur is met gemak te regelen, waardoor dit een positieve invloed heeft op het vlees. Dit zal niet zo snel verbranden en de dierlijke vetten blijven hierdoor behouden. Het gezonde gedeelte van het vlees!
 • Het onderhoud is minder uitgebreid. Het opvangbakje met vet moet worden geleegd en schoongemaakt en na het poetsen van de grillplaat ben je klaar. Bij een houtskool barbecue ben je naast het rooster, ook de hele barbecue aan het schoonmaken, want er blijft natuurlijk as over.

Voordelen elektrische barbecue

Ten opzichte van de houtskool - en gas barbecue biedt een elektrische barbecue het meeste gemak. Hoezo dan? Dat vertellen wij je graag!

 • Binnen enkele minuten kun je aan tafel en je hebt geen gasfles of briketten nodig! Ideaal dus voor mensen met een grote honger!
 • Een elektrische barbecue blijft stabiel op temperatuur als hij eenmaal warm is. Door het kunnen aangeven van de temperatuur wordt het barbecueën een stuk gemakkelijker.
 • Overal is stroom beschikbaar, dus overal kun je de barbecue gebruiken. Een verlengsnoer is ook zo aangesloten dus de locatie is flexibel.
 • Na het afkoelen (wat snel gebeurt is), kun je direct door met het schoonmaken van de barbecue. Als je te lang wacht met poetsen heb je er vaak geen zin meer in, wat natuurlijk sneller het geval is bij een houtskool barbecue. 
 • Dit is de meest milieuvriendelijke manier én de goedkoopste manier van barbecueën. Er komen namelijk geen schadelijke stoffen vrij en er blijven geen gasflessen over na gebruik. 

Een kijkje in onze Tuinmeubel- en BBQ show

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij helpen je graag!

Wil je een barbecue kopen? Als het goed is heb je nu de voordelen van de verschillende barbecues bij elkaar. Zo kun je goed bepalen welke soort voor jouw situatie het meest geschikt is.

Twijfel je nog? Bezoek dan ons tuincentrum in Den Haag en vraag onze adviseurs om advies. Ze helpen je graag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen zin om het huis te verlaten? Bekijk ons online assortiment ↓